Ciclova Montana :: Biserica Catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Catolică
Ciclova Montană
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Ciclova Montană (maghiara: Csiklovabánya, Csiklóbánya) (germana: Montan-Tschiklowa, Deutsch-Tschiklowa)
Comună:Oravița
Județ:Caraș-Severin
Cod poștal:325604
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:gerhardus.ro, www.cjCS.ro, cs.prefectura.mai.gov.ro
Hram:Vizita Sfintei Fecioare Maria la Elisabeta
Stil arhitectonic:Baroc
Detalii:“Pe această stâncă doresc să-mi zidesc biserica mea”
Istoria zidirii acestei biserici de piatră se bazeaza pe un miracol. Toate lumea se intreaba: „de ce biserica este construită tocmai acolo?” Se spune că biserica nouă urma să fie zidită pe un loc liber, acolo unde astăzi se găsește o cruce de piatră ortodoxă, în dreptul casei parohiale romano-catolice. Deși materialul de construcție a fost adus la fața locului, acest plan a fost zădărnicit de faptul că icoana făcătoare de minuni a Sfintei Fecioare, fiind scoasă din capelă și dusă în casa parohială, de fiecare dată a fost regăsită la locul ei. Acest fapt s-ar fi întâmplat timp de o săptamână și a fost considerat de către credincioși un miracol și o dorință a Sfintei Fecioare ca biserica să fie construită tot pe stâncă, în locul unei capelei de lemn. Astfel se împlinesc încă odată cuvintele Domnului: “și pe această stâncă voi zidi biserica Mea. ”
După ce biserica a fost zidită în anul 1777 și a fost sfințită, din voia Domnului de abia în anul 1811, icoană Sfintei Fecioare devine simbolul acestui loc de pelerinaj. În această perioadă, pelerinajele s-au înmulțit. Pelerinii care după un drum lung și obositor, ajung în acest loc privind biserica, trăiesc un sentiment deosebit care le inspira încredere, speranțe de viață și le da noi puteri.
Hramul acestei biserici este pe data de 2 iulie al fiecărui an, la sărbătoarea romano-catolic㠄Vizita Sfintei Fecioare Maria la Elisabeta” fiind de fapt aniversarea sfințirii acestui lăcaș sfânt. Cu ocazia acestei sărbători, sosesc la Ciclova, chiar cu o zi înainte mulți credincioși pelerini, dar în mod deosebit, croați cunoscuți sub numele de carașoveni. Procesiunile pelerinilor sunt organizate cu câteva zile înainte. Ei sunt grupați pe formațiuni pentru fiecare localitate croată și vin împreună cu preoții lor. Pelerinajul acestor grupe de carașoveni se face încă de la începuturile acestui loc, numai pe jos.
Cod Monument:CS-II-m-B-11098
Nr. vizualizări:6627
Data ultimei vizualizări:2024-05-18 06:35:02
Data ultimei actualizări:2017-03-31 13:55:46
Data încărcării pe sit:2008-01-15 20:09:03
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2006-06-01
Aparat: Canon Canon PowerShot A310
Contor: 254

Vedere din lateral
Foto: CarpatBike