Conferinta internationala: A infrunta disparitatile globale din domeniul sanatatii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Conferință internațională: A înfrunta disparitățile globale din domeniul sănătății

[2017-11-14]
14.11.2017, Vatican (Catholica) - i, 13 noiembrie a.c., la Sala de presă a Sf. Scaun a avut loc o întâlnire cu jurnaliștii privind conferința internațional㠄A înfrunta disparitățile globale din domeniul sănătății”, programată în Cetatea Vaticanului în perioada 16-18 noiembrie 2017. Conferința este organizată de Dicasterul pentru Slujirea Dezvoltării Umane Integrale și de Confederația internațională a instituțiilor sanitare catolice (CIISAC), informează Radio Vatican.
La întâlnirea cu jurnaliștii din Sala de presă a Sf. Scaun au participat Mons. Charles Namugera, oficial al Dicasterului amintit, și dr. Anthony R. Tersigni, președintele Confederației amintite și, în același timp, președinte și CEO al companiei de servicii medicale „Ascension”. Lucrările conferinței internaționale, găzduite în Aula Nouă a Sinodului, își propun să aprofundeze tema disparității, încă foarte marcantă în societățile actuale, din domeniul serviciilor de sănătate, cu referire la diverse provocări din acest domeniu: realizarea unui sistem economic în slujirea persoanei umane și a unei societăți mai juste și inclusive; posibilitatea unei asistențe personalizate nu doar pe măsura pacientului, dar și a familiei lui; impactul inovației farmaceutice și accesul la produse farmaceutice esențiale pentru toți; problematici bioetice și tutela dreptului la viață al fiecărei persoane; în fine, capacitatea managementului spitalicesc de a armoniza eficiența și proximitatea față de cei mai nevoiași și săraci.
Unele sesiuni speciale vor fi dedicate misiunii ecleziale din domeniul asistenței și raportului dintre evanghelizare și pastorala sănătății și carității din instituțiile sanitare catolice. Și-au anunțat participarea, printre alții, Cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat, Cardinalul Peter K.A. Turkson, prefectul Dicasterului pentru Dezvoltarea Umană Integrală, dr. Christopher M. Dye, director de strategie, politică și informare la Organizația Mondială pentru Sănătate, alți reprezentanți ai Bisericii Catolice și ai societății civile. Joi, 16 noiembrie, participanții la conferința internațională au programat o Sfântă Liturghie la Altarul Catedrei din Bazilica San Pietro.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 129, Ultimul acces: 2018-09-25 04:08:11