Papa se roaga pentru victimele cutremurului de la granita dintre Iran si Irak - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa se roagă pentru victimele cutremurului de la granița dintre Iran și Irak

[2017-11-13]
Papa Francisc
13.11.2017, Vatican (Catholica) - Un cutremur de-a lungul graniței dintre Irak și Iran a provocat 340 de morți și alte 4.000 de răniți. Papa Francisc și-a exprimat tristețea pentru pierderea de vieți și a oferit rugăciuni pentru cei morți și pentru eforturile de salvare. Într-o telegramă semnată de secretarul de stat al Vaticanului, Cardinalul Pietro Parolin, și trimisă liderilor atât în Iran, cât și în Irak, Pontiful spune că a fost profund întristat de vestea cutremurului și îi asigură pe toți cei afectați de „solidaritatea sa în rugăciune”.
Transmițând părerea sa de rău familiilor victimelor, Papa a oferit rugăciuni pentru cei decedați, încredințându-i milei lui Dumnezeu. De asemenea s-a rugat pentru cei răniți, pentru personalul de urgență și pentru autoritățile civile angajate în eforturile de salvare. A încheiat telegrama cerându-i lui Dumnezeu „binecuvântări divine spre mângâiere și putere”. Telegrama Papei a venit la o zi după ce un cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade a lovit regiunea de graniță dintre Iran și Irak, cu șocuri resimțite până în Pakistan, Liban, Kuweit și Turcia. Potrivit CNN, majoritatea deceselor au fost în Iran. Până în prezent au fost confirmate 336 de decese în Iran și 3.950 răniți, în timp ce în regiunea nordică kurdă din Irak au fost raportate șapte decese, împreună cu 300 de răniți. Operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare în ambele țări, iar Iranul a declarat o perioadă de doliu de trei zile.
Este cel mai puternic cutremur care a lovit regiunea în ultimii ani, dar nu cel mai mortal. Iranul, care se află de-a lungul unei linii majore de falie între plăcile tectonice arabe și eurasiatice, a avut parte de o serie de cutremure, cel mai mortal fiind un cutremur de magnitudine 6,6, în 2003, care a lovit orașul Bam și a ucis aproximativ 26.000 de persoane. Cu un deceniu mai devreme, în iunie 1990, aproximativ 37.000 de oameni au fost uciși într-un cutremur major care a ruinat orașele Rudbar, Manjil și Lushan.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 144, Ultimul acces: 2018-09-25 04:54:53