IPS Irineu: Trebuie sa cerem Mantuitorului Iisus Hristos sa ne arate tainele intelepciunii si vietii vesnice - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Irineu: Trebuie să cerem Mântuitorului Iisus Hristos să ne arate tainele înțelepciunii și vieții veșnice

[2017-11-13]
de Iulian Dumitrascu

Câteva sute de credincioși au participat în perioada 11 – 12 noiembrie 2017 la manifestările prilejuite de hramul Bisericii Sfinții Trei Ierarhi – Postelnicu Fir din Craiova. IPS Irineu al Olteniei a oficiat duminică Sfânta Liturghie și i-a îndemnat pe credincioși să-I ceară Mântuitorului Hristos să le arate tainele înțelepciunii și vieții veșnice.
Făcând referire la textul biblic citit duminică, ierarhul a evidențiat valoarea și rolul rugăciunii în viața oamenilor. Prin rugăciune, Dumnezeu îi descoperă omului credincios taina Sa din Sfânta Scriptură. Cu toate acestea, spune Părintele Mitropolit, nu trebuie să rămânem numai la aceasta, ci să pătrundem și mai adânc ca să găsim pe Cel Ce este Învățătorul nostru.
Întrucât mâna dreaptă a Sfântului Ioan cel Milostiv, Patriarhul Alexandriei, se găsește la loc de cinste în sfântul locaș, fiecare zi de 12 noiembrie este una de pelerinaj, informează site-ul oficial al Mitropoliei Olteniei.
Bucuria praznicului de anul acesta a sporit prin aducerea, alături de Sfântul Ioan cel Milostiv, moaștelor Sfântului Antonie de la Iezerul Vâlcii. Sfintele odoare au sosit în Cetatea Băniei de sâmbătă, 11 noiembrie, fiind așezate spre închinare în curtea Bisericii Postelnicu Fir până a doua zi, spre seară.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 460, Ultimul acces: 2018-10-19 02:50:17