Parintele Paisie Jung a vizitat Asezamantul Sfantul Ierarh Leontie de la Radauti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Părintele Paisie Jung a vizitat Așezământul Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți

[2018-04-19]
de Gheorghe Anghel

Pr. Paisie Jung la RĂdăuți
Părintele Paisie Jung a vizitat duminică Așezământul Sfântul Ierarh Leontie. Starețul mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” din Austria a fost însoțit de părintele diacon Bartolomeu, viețuitor al așezământului monahal ocrotit de Maica Domnului.
Oaspeții au slujit Sfânta Liturghie în Biserica Așezământului Sfântul Ierarh Leontie, răspunsurile liturgice fiind oferite de Copiii care formează Corul Bisericii Așezământului. La final, copiii au susținut un concert pascal.
Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Austria
Așezământul a fost înființat în luna ianuarie a anului 2015, atunci având loc punerea pietrei de temelie.
Momentan obștea acestui sfânt locaș viețuiește în micuțul sat St. Andrä am Zicksee, situat la în apropierea Vienei. Limbile oficiale în care cei cinci viețuitori ai mănăstirii slujesc sunt germana, greaca, dar și română.
Mănăstirea aparține de Patriarhia Ecumenică
Sfânta Liturghie oficiată în Biserica Așezământului monahal. Foto credit: Așezământul Sf. Ier. Leontie de la Rădăuți
Așezământul Sf. Ierarh Leontie de la Rădăuți
Așezământul Sfântul Ierarh Leontie, construit la inițiativa Arhim. Iustin Dragomir, starețul Mănăstirii Bogdana din Rădăuți, este destinat orfanilor și copiilor din familii cu posibilități financiare limitate.
Înființat în toamna anului 2011, Așezământul din municipiul Rădăuți, județul Suceava găzduiește în prezent 122 de copii și tineri (63 de fete și 59 de băieți), cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, dar și majori: șase studenți, conform site-ului instituției.
Așezământul de copii Sfântul Ierarh Leontie este un serviciu social ce asigură un mediu stabil și servicii integrate oferite beneficiarilor în vederea reintegrării în familie sau, după caz, a reintegrării socio-profesionale și pregătirii pentru viață independentă.
Scopul Așezământului
Scopul Așezământului este de a înlocui temporar sau atât cât este necesar – atunci când situația nu permite reintegrarea copilului în familia naturală sau în cea extins㠖 a responsabilităților părintești.
Beneficiarii sunt din județul Suceava și sunt primiți la centru în urma unei hotărâri de plasament din partea Comisiei de Protecție a Copilului Suceava sau a unei sentințe judecătorești a Tribunalului Suceava.
La depistarea cazurilor, centrul social colaborează cu autoritățile locale, cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava și cu parohiile din Eparhie.
În cadrul Așezământului lucrează următoarele categorii de personal: medic și asistent medical, logoped, asistent social, psiholog, manager resurse umane, 35 instructori educatori, referent spiritual biserică, contabil, administrator, și alți angajați.
Copiilor și tinerilor rezidenți li se oferă totodată posibilitatea dezvoltării spirituale prin intermediul Bisericii Acoperământul Maicii Domnului din incinta instituției și a referentului spiritual responsabil de aceasta.
Așezământul a fost sfințit de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în data de 6 noiembrie 2015.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1275, Ultimul acces: 2024-04-25 08:24:52