Hramul secundar al parohiei „Aparitia Sfintei Fecioare Maria la Lourdes” din Tamaseni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hramul secundar al parohiei „Apariția Sfintei Fecioare Maria la Lourdes” din Tămășeni

[2020-02-14]
Ca pregătire pentru hramul secundar „Apariția Sfintei Fecioare Maria la Lourdes”, comunitatea din Tămășeni l-a avut, în mijlocul ei, în perioada 8-11 februarie 2020, pe pr. Felician Tiba, responsabil al Oficiului pentru Familii, în Dieceza de Iași. Liturghia hramului secundar al parohiei, marți, 11 februarie 2020, a fost prezidată de pr. Egidiu Condac, Vicar general al Diecezei de Iași.

Sâmbătă, 8 februarie, începând cu ora 17.00, credincioșii din Tămășeni s-au îndreptat spre biserica din sat, pentru a participa la Liturghia de deschidere a zilelor de pregătire în vederea hramului secundar al parohiei, „Apariția Sfintei Fecioare Maria la Lourdes”. Tema acestor zile a fost: „Maria, copila din Nazaret”. Duminică, pr. Felician a vorbit credincioșilor despre importanța Sfintei Liturghii în viața de familie. Luni, părintele predicator a actualizat rolul pe care familia îl are în societatea de astăzi și modul prin care aceasta poate fi și da un exemplu lumii.
În cadrul zilei hramului secundar al parohiei, marți, 11 februarie, ideea centrală a părintelui Felician a fost această relație a omului cu minunile prezente în viața sa, dar mai ales în viața de familie. În ziua hramului, am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe pr. Egidiu Condac, Vicar general al Diecezei de Iași, care a transmis mesajul și salutul Preasfințitului Iosif Păuleț. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această frumoasă sărbătoare și părintelui Felician, pentru toate momentele și întâlnirile pe care le-a avut cu adulții, tinerii și copiii parohiei noastre. Sfântă Fecioară Maria, Neprihănit Zămislită, roagă-te pentru noi! (pr. Paul-Alexandru Gabor pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 606, Ultimul acces: 2024-03-25 04:33:56