Mesajul Patriarhului Romaniei la inmormantarea generalului Marin Dragnea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mesajul Patriarhului României la înmormântarea generalului Marin Dragnea

[2020-02-15]
de Gheorghe Anghel

Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis sâmbătă un mesaj de condoleanțe la slujba de înmormântare a generalui veteran de război Marin Dragnea, Președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război.
Preafericirea Sa l-a numit un „om credincios, român patriot și bun fiu al Bisericii” și a subliniat c㠄va rămâne în memoria tuturor celor care l-au cunoscut pentru eforturile sale depuse în păstrarea și promovarea demnității și identității eroilor poporului român”.
Mesaj integral:
Domnul Marin Dragnea (1923-2020) Un general credincios și un român patriot
Am primit cu întristare vestea trecerii din această viață a distinsului veteran de război, generalul Marin Dragnea, Președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război.
Generalul Marin Dragnea a luptat sub drapelul României în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și a slujit Armata României aproape 50 de ani.
Este demn de remarcat și faptul că în perioada 1974-1984, când a fost Președintele Comitetului Olimpic, țara noastră a obținut succese importante la Jocurile Olimpice de la Montreal (1976), Moscova (1980) și Los Angeles (1984), situându-se astfel printre primele 5 țări din lume.
În anul 1990, generalul-locotenent (r) Marin Dragnea a fost ales în funcția de președinte al Asociației Naționale a Veteranilor de Război. În această calitate, a prezentat Parlamentului, Guvernului și Președinției României o lege care a facilitat unele drepturi pentru veteranii de război și a participat la diferite activități ale asociațiilor județene de veterani de război.
Om credincios, român patriot și bun fiu al Bisericii, generalul Marin Dragnea va rămâne în memoria tuturor celor care l-au cunoscut pentru eforturile sale depuse în păstrarea și promovarea demnității și identității eroilor poporului român.
În aceste momente de întristare, ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos, Cel înviat din morți, să odihnească sufletul domnului Marin Dragnea, în pacea și lumina iubirii Sale veșnice, iar familiei îndoliate și tuturor celor întristați care l-au cunoscut să le dăruiască mângâiere și întărire sufletească.
Cu părintești binecuvântări și sincere condoleanțe,
† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 581, Ultimul acces: 2024-03-25 00:48:30