Initiativa ecumenica de rugaciune pentru trecerea pandemiei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Știri și Evenimente

Inițiativă ecumenică de rugăciune pentru trecerea pandemiei

[2020-03-24]
Preasfințitul Anton Coșa a răspuns imediat la invitația Înaltpreasfințitului Sava, Arhiepiscop ortodox de Tiraspol și Dubăsari, de a trăi în comuniune o zi de rugăciune, pentru depășirea de către omenire a pandemiei răspândite actualmente în întreaga lume. Arhiepiscopul de Tiraspol a propus ca ziua de vineri, 27 martie, să fie dedicată rugăciunii comune, în conformitate cu această intenție, care acum este în inimile tuturor.

După ce a primit scrisoarea, Preasfințitul Anton Coșa nu doar a răspuns pozitiv, dar a implicat în același timp și clerul și parohiile Diecezei noastre din Transnistria, ca să se organizeze pentru această rugăciune, subliniind că este o zi ecumenică, adică o zi trăită în rugăciune împreună cu confrații ortodocși. Trebuie amintit că în aceeași zi, vineri, 27 martie, Papa Francisc va prezida după-amiaza o Adorație Euharistică în Piața San Pietro din Roma, fără popor, așa cum au stabilit reglementările aflate în vigoare în prezent în Italia, care prevăd Liturghii fără participarea credincioșilor.
Episcopul de Chișinău, răspunzând apelului Arhiepiscopului de Tiraspol, a subliniat faptul că rugăciunea comună dintre catolicii și ortodocșii din Transnistria are loc în aceeași zi cu inițiativa Papei. Dar Papa i-a invitat și pe toți creștinii, și nu numai catolici, să i se alăture în recitarea rugăciunii „Tatăl Nostru”, miercuri, 25 martie, la ora 12.00, ziua în care Biserica Catolică sărbătorește Buna Vestire. „Evenimentele care se petrec în lume”, a spus Preasfințitul Anton Coșa, „mai ales atunci când sunt atât de dureroase, îi aduc pe oameni mai aproape, reduc distanțele și ne permit, de asemenea, să trăim momente de credință comună, așa cum se va întâmpla vinerea viitoare la Tiraspol. Dumnezeu Tatăl va asculta cu siguranță rugăciunea noastră comună.”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 30, Ultimul acces: 2020-04-01 09:45:34