Sfintirea Bisericii din Sanlazar. PS Sofronie a vorbit despre misiunea Apostolilor prevestita prin Pescuirea minunata - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfințirea Bisericii din Sânlazăr. PS Sofronie a vorbit despre misiunea Apostolilor prevestită prin Pescuirea minunată

[2017-09-25]
de Sorin Ionițe

Episcopul Oradiei a subliniat în predica rostită duminica aceasta misiunea Apostolilor prevestită prin Pescuirea minunată. Preasfințitul Părinte Sofronie a sfințit Biserica Nașterea Domnului și Învierea lui Lazăr din parohia Sânlazăr, Protopopiatul Marghita.
După târnosirea locașului de cult, Chiriarhul a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de clerici, în prezența a numeroși credincioși din Sânlazăr și din împrejurimi, între care și autorități locale, informează Pr. Cristian Rus, Consilier media al Eparhiei.
În cuvântul rostit în cadrul ceremonialului liturgic din 24 septembrie 2017, PS Sofronie a subliniat caracterul profetic al minunii prezentate în textul evanghelic(Luca 5:1-11).
Această minune ne descoperă o profeție privitoare la Sfinții Apostoli, pe care Mântuitorul avea să îi transforme din simpli pescari, oameni fără prea multă școală, dar cu credință mare în Dumnezeu, în pescari de oameni prin venirea și lucrarea Duhului Sfânt asupra lor, a explicat ierarhul.
În continuare, Preasfinția Sa a detaliat metafora biblic㠄pescari de oameni”:
Dacă mulțimea peștilor a umplut cele două corăbii, mai apoi pescarii de oameni, Apostolii Domnului și succesorii lor, au propovăduit Evanghelia păcii chemând și pescuindu-i pe oameni din apele mișcătoare ale păcatelor și patimilor cu mrejele harului Duhului Sfânt. Pe aceștia i-au adus în corabia cea mântuitoare, Biserica în care călătorim spre limanul mântuirii, Împărăția cerurilor, a adăugat PS Sofronie.
La finalul slujbei, pentru întreaga activitate desfășurată, Pr. paroh Cosmin Ioan Bențe a fost hirotesit iconom stavrofor. Acesta a mulțumit Preasfinției Sale pentru distincția oferită dar și credincioșilor care au contribuit la construirea bisericii.
În anul 2009, biserica și casa parohială din Sânlazăr au fost retrocedate comunității greco-catolice din localitate, românii ortodocși fiind nevoiți să construiască un nou locaș de cult. Slujbele au fost oficiate alternativ în vechea biserică până în anul 2015, când parohia ortodoxă a amenajat un paraclis în școala din localitate, unde s-a slujit până recent.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 673, Ultimul acces: 2024-04-15 15:05:58