Biserica Parohiei Pojejena a fost resfintita. Slujba a fost oficiata de PS Lucian - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica Parohiei Pojejena a fost resfințită. Slujba a fost oficiată de PS Lucian

[2017-10-09]
de Andrei Pau

Episcopul Caransebeșului a binecuvântat duminică, 8 octombrie 2017, lucrările efectuate la exteriorul Bisericii Sfânta Treime a Parohiei Pojejena, Protopopiatul Moldova Nouă. După binecuvântarea lucrărilor, Preasfințitul Părinte Lucian a rostit un cuvânt în care a apreciat efortul și unitatea comunității parohiale.
Ne-am bucurat foarte mult în această duminică de octombrie să vedem și aici la Pojejena un preot dinamic, harnic, dar și credincioși care iubesc podoaba casei lui Dumnezeu și își iubesc păstorul rânduit, a spus ierarhul.
În cadrul evenimentului, părintelui paroh Ilie Oltean a fost hirotesit iconom. Distincția a fost acordată ca urmare a implicării părintelui în activitatea pastoral misionară. Cei care au sprijinit la finalizarea lucrărilor au primit Diploma de excelență Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, informează Diac. Pavel Canea, Darius Herea de la Biroul de Presă al Eparhiei.
După momentul binecuvântării, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic Ethos al Episcopiei Caransebeșului. La final, părintele episcop a sfințit și casa parohială.
Parohia românească din localitatea Pojejena a fost înființată în anul 1892 în urma despărțirii ierarhice de Biserica Ortodoxă Sârbă. Biserica parohială a fost construită între anii 1902 și 1907 din piatră și cărămidă și a fost pictată pentru prima dată în 1907.
Între 1993 și 1994, pictura în frescă a fost realizată de Cecilia și Radu Husarciuc din București. Biserica mai adăpostește și icoanele Maicii Domnului, Buna Vestire și Sfântul Grigorie Dialogul, lucrări mai vechi de anul 1907, numele pictorului fiind necunoscut.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 327, Ultimul acces: 2018-09-20 19:37:34