Mitropolitul Andrei la Boboteaza: Tare am vrea sa se regenereze satele noastre si cei plecati in strainatate sa se intoarca acasa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Andrei la Bobotează: Tare am vrea să se regenereze satele noastre și cei plecați în străinătate să se întoarcă acasă

[2019-01-07]
de Gheorghe Anghel

În omilia prilejuită de Sărbătoarea Botezului Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei și-a exprimat nădejdea ca satul românesc să reînvie, „iar cei plecați în străinătate să se întoarcă acasă”.
Printre cauzele depopulării satelor, ierarhul a enumerat natalitatea scăzută și emigrația.
„Aproape cinci milioane de români au plecat pe alte plaiuri. Au plecat din motive obiective, pentru pâinea cea de toate zilele. Dar, încet-încet, s-a creat un curent și tare am dori ca el să își schimbe sensul și să revină acasă”, a precizat Înaltpreasfinția Sa.
În cuvântul rostit după sfințirea apei, Mitropolitul Andrei a reamintit faptul că Sfântul Sinod a luat măsuri în acest sens și a declarat anul 2019 drept „an al satelor românești”.
Totodată, Părintele Mitropolit a îndemnat pe credincioși să aibă mai multă grijă de mediul înconjurător și să nu uite de satele românești.
Ierarhul a oficiat slujba Aghesmei Mari în fața catedralei din Cluj, după Sfânta Liturghie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1192, Ultimul acces: 2024-04-30 13:19:48