Papa a subliniat nevoile din conflictul din Orientul Mijlociu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa a subliniat nevoile din conflictul din Orientul Mijlociu

[2010-01-12]
Papa Benedict al XVI-lea a afirmat că pacea în Țara Sfântă este posibilă, și că aceasta depinde recunoașterea de către israelieni și palestinieni a dreptului lor reciproc la o patrie. În tradiționalul său discurs de Anul Nou ținut în fața corpurilor diplomatice acreditate la Sfântul Scaun, de luni, 11 ianuarie 2010, Pontiful a reamintit că în timpul pelerinajului său din Țara Sfântă din luna mai a anului trecut, a făcut un apel urgent 'la israelieni și palestinieni să dialogheze și să respecte drepturile fiecăruia'.
El a continuat: 'Încă o dată fac apel la recunoașterea universală a dreptului statului Israel la a exista și a se bucura de pace și securitate în cadrul granițelor internațional recunoscute. De asemenea, dreptul poporului palestinian la o patrie suverană și independentă, la a trăi în demnitate și a se bucura de libertatea de mișcare, trebuie să fie recunoscut'. Episcopul Romei a făcut un apel particular pentru orașul Ierusalim, care este important pentru creștini, evrei și musulmani. El a cerut sprijinul tuturor 'în protejarea identității și a caracterului sacru al Ierusalimului, și a moștenirii lui culturale și religioase, care are o valoare universală. Doar astfel acest oraș unic, sfânt și totuși profund tulburat, poate să fie semn și vestitor al acelei păci pe care Dumnezeu o dorește pentru întreaga familie umană'.
Papa a mai atras atenția asupra națiunilor în care creștinii sunt persecutați pentru credința lor. Cu privire la Irak, a spus: 'Din iubire pentru dialog și pentru pacea care protejează creația, îndemn liderii și cetățenii din Irak să depășească diviziunile lor și tentația către violență și intoleranță, pentru a construi împreună viitorul țării lor'. 'Comunitățile creștine doresc și ele să își aducă contribuția, dar pentru aceasta au nevoie să li se asigure respect, securitate și libertate'. Pontiful a arătat de asemenea că Pakistanul a fost 'lovit puternic de violență în ultimele luni și anumite episoade au fost direct orientate către minoritatea creștină. Cer să se facă totul pentru a se evita repetarea unor astfel de acte de agresiune, și pentru a asigura că creștinii se simt pe deplin parte a vieții țării lor'.
Cu privire la Iran, a spus Pontiful, 'îmi exprim speranța că prin dialog și cooperare vor fi găsite soluțiile comune atât la nivel național cât și internațional'. Papa Benedict al XVI-lea a mai evidențiat anumite țări în care conflictele arată semne de liniștire: 'Încurajez Libanul, care a ieșit dintr-o lungă criză politică, să continue pe drumul înțelegerii. Sper ca Honduras, după o perioadă de nesiguranță și neliniște, să înainteze spre refacerea unei vieți politice și sociale normale. Urez același lucru pentru Guineea și Madagascar, cu ajutorul eficient și dezinteresat al comunității internaționale'.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1495, Ultimul acces: 2024-04-30 01:16:05