Centrul Eparhial din Buzau a gazduit prima sedinta a parintilor protoierei din cadrul Eparhiei Buzaului pe anul 2010 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Centrul Eparhial din Buzău a găzduit prima ședință a părinților protoierei din cadrul Eparhiei Buzăului pe anul 2010

[2010-01-12]

Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a prezidat, ieri, prima ședință din acest an a părinților protoierei din eparhie. În cadrul întâlnirii, desfășurată la Centrul Eparhial din Buzău, Înaltpreasfinția Sa a atras atenția asupra rolului pe care îl are protoiereul în coordonarea parohiilor din subordine: „Preacucerniciile Voastre care sunteți pe teren, delegații noștri, alergați dintr-o parte în alta, dintr-o parohie în alta pentru ca lucrurile să fie bine rânduite. Ceea ce voiam să vă amintesc este că trebuie să ne intensificăm activitatea noastră în parohii, cercetându-le încă de la începutul anului, verificându-le și mai ales dând preacucernicilor părinți îndrumările necesare” ne informează Radio TRINITAS.
La ședință au participat, pe lângă părinții protoierei, părinții consilieri și inspectorul eparhial, precum și revizorul contabil ce funcționează în cadrul Centrului Eparhial din Buzău. În urma analizării rezultatelor obținute în anul anterior, în cadrul întâlnirii au fost abordate și o serie de probleme ce țin de bunul mers al activității parohiale, atât în sectoarele administrativ-gospodăresc și pastoral-misionar, cât și în plan cultural și social-filantropic.
Părintele Protopop de Buzău, Ștefan Vișan a declarat pentru radio Trinitas: „S-a recomandat ca preoții să se preocupe de întocmirea cărților funciare pentru a se consolida actul de proprietate asupra terenurilor deținute de parohii. În plan social s-a cerut ca preoții să raporteze activitățile filantropice desfășurate în cadrul parohiilor pentru ca acestea să fie evidențiate din dorința de a fi exemple vii și pentru alți slujitori ai sfintelor altare. Nu în ultimul rând s-a atras atenția menținerii disciplinei în rândul clerului pentru a prevenii eventualele abateri”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1511, Ultimul acces: 2024-04-30 11:15:12