23 operatorii pastorali catolici ucisi in 2010 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

23 operatorii pastorali catolici uciși în 2010

[2011-01-02]
- Au fost ucise 23 de persoane: un Episcop, mai mulți preoți, călugări, seminariști și laici. Este reprezentat astfel întregul popor al lui Dumnezeu. Dar aceasta este partea cea mai mică. Gândindu-ne la persecuția pe care o îndură Biserica, trebuie să spunem că momentul de față este foarte, foarte greu, dar poate și binecuvântat, pentru că Biserica s-a născut și dă mărturie prin sânge. Persecuția a devenit astăzi acea trăsătură a Bisericii care, într-un anumit sens, îi descrie și certifică natura. E de ajuns să constatăm că, în pofida acestor situații, Evanghelia continuă să se răspândească. Dar de ce continuă să se răspândească? Nu în virtutea modului de organizare sau finanțare a Bisericii dar tocmai pentru că sângele martirilor dă naștere la noi creștini.
- Trebuie spus că persecuțiile n-au lipsit nicicând în istoria Bisericii. Care sunt trăsăturile acestui moment istoric?
- Ca agenție de știri, acordăm o atenție specială Asiei, mai ales în Pakistan și India. A vesti Evanghelia în Pakistan a devenit de acum pentru noi un mod de a-și da viața; acolo sunt atâția creștini, simpli creștini cărora, chiar și în fața asupririi continue din partea grupurilor fundamentaliste islamice, nu le este frică să dea mărturie pentru Cristos. Problema nu se referă doar la creștinii care au fost uciși, dar și la bisericile care au fost incendiate, la creștinii constrânși să fugă în altă parte pentru a-și salva viața. Acest fenomen afectează puternic creștinii din Asia: în Pakistan dar și în Birmania, despre care nimeni nu vorbește dar unde creștinii sunt discriminați, uneori sunt uciși fără a mai ști nimic despre ei sau exilați în chiar patria lor. Fără a mai vorbi apoi de Orientul Mijlociu. Toate acestea denotă faptul că Cristos este încă o "contracultură", este o "cultură" profund umană care se opune tuturor regimurilor, tuturor asupririlor și sclaviilor pe care omul le îndură oriunde s-ar afla. S-ar putea spune, prin urmare, că creștinismul trezește teamă nu pentru că cucerește, ci pentru că dă mărturie despre un alt mod de a trăi.
- Cristos este pentru viață dar cu toate acestea vedem că frați ai noștri sunt uciși pentru că îl vestesc pe Cristos.
- Noi vestim pretutindeni viața, iar a vesti Evanghelia înseamnă a da viață. A da viață, așa cum ați observat, înseamnă a putrezi sub pământ pentru că altfel spicul de grâu nu mai crește. Creștinismul predică la modul cel mai înalt comuniunea. Comuniunea, însă, nu e posibilă fără iertare, fără înțelegere. Din această perspectivă, creștinismul este o religie care stă sub semnul fragilității, al slăbiciunii iubirii lui Dumnezeu. Sunt convins că pe termen lung și acest martiriu, acest mod de a-și dărui viața - acolo unde viața este suprimată pentru că manifestă dragoste pentru frații creștini - se va dovedi biruitor pentru că este adevărul. Iubirea care se identifică cu adevărul, în cele din urmă, va învinge.
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 5081, Ultimul acces: 2024-04-19 01:31:57