Duminica dinaintea Botezului Domnului la Catedrala Patriarhala din Bucuresti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Duminica dinaintea Botezului Domnului la Catedrala Patriarhală din București

[2011-01-02]
Biserica Ortodoxă Română s-a aflat astăzi în Duminica dinaintea Botezului Domnului. La Catedrala Patriarhală din București slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită în această Duminică de către Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși.
În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioșii prezenți la Sfânta Slujbă să păstreze neîntinată haina Botezului.
„Suntem la început de an și se cuvine ca luând aminte la Sfânta Evanghelie care s-a citit astăzi să păstrăm haina Botezului neîntinată, adică să nu săvârșim păcate care să alunge din sufletul nostru pe Duhul Sfânt. Așa cum arată psalmistul nu este om care să fie fără de păcat. De aceea, în afară de acest Botez din Apă și din Duh Domnul Hristos a lăsat ucenicilor Săi și un altfel de Botez, Botezul pocăinței care reprezintă taina Sfintei Spovedanii sau a Pocăinței. Atunci când omul merge și își mărturisește păcatele sale Dumnezeu îi iartă păcatele înnoind și împrospătând haina Botezului”, a spus Preasfinția Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 9386, Ultimul acces: 2024-04-24 14:21:49