Sprijiniti familiile, batranii si somerii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sprijiniți familiile, bătrânii și șomerii

[2011-01-14]
"Aprobarea de forme de uniune care pervertesc esența și scopul familiei sfârșește prin penalizarea acelor persoane care, nu fără efort, caută să mențină legături emoționale stabile care sunt garantate juridic și recunoscute public. În acest context, Biserica privește cu bucurie spre toate inițiativele ce caută să îi educe pe tineri în experimentarea iubirii ca dăruire de sine. Spre acest scop trebuie să cadă de acord diferitele componente ale societății, pentru ca iubirea umană să nu fie redusă la un articol de consum, ci să fie văzută și trăită ca o experiență fundamentală ce dă existenței un sens și un țel." Amintind că numeroase cupluri doresc să aibă copii "dar sunt forțate să aștepte", Sfântul Părinte a subliniat importanța "acordării de sprijin concret maternității, și ca femeilor care lucrează să li se garanteze șansa concilierii cerințelor familiei cu ale serviciului." A avertizat apoi: "Din moment ce deschiderea față de viață este centrul adevăratei dezvoltări, numărul mare de avorturi ce are loc în regiunea noastră nu ne poate lăsa indiferenți. Comunitatea creștină, prin numeroasele ei case de îngrijire, centre pro-life și inițiative similare, este angajată să însoțească și să sprijine femeile care se lovesc de dificultăți în întâmpinarea unei noi vieți. Instituțiile publice trebuie de asemenea să își ofere sprijinul pentru ca asistența dată femeii să o ajute în depășirea cauzelor ce o pot conduce spre întreruperea sarcinii."
Papa Benedict al XVI-lea a continuat explicând că "populația îmbătrânită ridică noi probleme. [...] Deși numeroase persoane în vârstă pot să se bazeze pe sprijinul și îngrijirea propriilor familii, tot mai mulți sunt singuri și au nevoie de asistență medicală." În acest context și-a exprimat bucuria pentru colaborarea care există "cu marile instituții catolice de sănătate, precum - în domeniul pediatriei - spitalul 'Bambino Gesu'. Sper că aceste structuri vor continua să colaboreze cu organizațiile locale pentru a garanta serviciile lor pentru toți cei care au nevoie, și în același timp îmi înnoiesc chemarea la promovarea unei culturi a respectului pentru viață până la sfârșitul ei natural." Privitor la criza economică, Pontiful a subliniat că "parohiile din Dieceza de Roma sunt, prin Caritas, implicate în eforturi foarte mari" de ajutorare a familiilor suferinde. "Cred că pot fi adoptate măsuri adecvate de sprijinire a familiilor cu venituri mici, în special pentru cele numeroase." Sfântul Părinte a mai spus că șomajul îi afectează în primul rând pe tineri, care, după ani de școală și pregătire, nu pot să își înceapă serviciul. "Ei se simt adesea deziluzionați și tentați să respingă societatea. Persistența în astfel de situații provoacă tensiuni sociale care sunt exploatate de organizații criminale pentru sporirea activităților ilegale. Din acest motiv este vital, chiar și în aceste timpuri dificile, să se facă toate eforturile pentru promovarea politicilor ce favorizează angajările și asistența, indispensabile pentru a da naștere unor noi familii."
Există o videoștire asociată. Ea poate fi văzută însă doar online: aici.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1391, Ultimul acces: 2024-04-13 02:57:00