20 evenimente care au marcat lumea religioasa in 2011 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

20 evenimente care au marcat lumea religioasă în 2011

[2011-12-31]
Lumea religioasă a pulsat în 2011 în propriul ritm. Mersul spiritual al lumii a fost ghidat fie de decizii majore ale liderilor religioși, sau de hotărâri ale conducătorilor laici, de progrese ale cercetării în domeniu religios sau de excentricități ale unor religioși extremiști. Despre toate acestea, SemneleTimpului.ro invită să ne amintim analizând retrospectiva celor mai semnificative momente din peisajul religios al anului 2011.
Primul eveniment amintit este publicarea online a manuscriselor de la Marea Moartă. Începând cu luna septembrie, se amintește în articol, secole întregi de istorie stau la îndemâna oricărui utilizator de Internet care ar dori să arunce un ochi asupra Manuscriselor de la Marea Moartă, cel mai vechi vestigiu biblic pe care îl are, în prezent, omenirea. Urmează "decente marcante", fiind pomenit un ateu marcant (Christopher Hitchens) și un lider evanghelic (John Scott). Lista evenimentelor continuă cu legea religiilor adoptată în Ungaria în luna iulie. Astfel în țara vecină mai sunt recunoscute oficial doar 14 Biserici din cele peste 100 funcționale. Legea a fost criticată de organizațiile internaționale pentru apărarea libertății religioase. Un eveniment intră în top prin faptul că nu s-a întâmplat: sfârșitul lumii, prezis de "profetul" Harold Camping.
Arderea Coranului de către un pastor și răspunsul din Afghanistan la acest gest; trecerea unei comunități episcopaliene la catolici; solicitarea înființării unei autorități economice globale, formulată de Vatican; abuzurile sexuale descoperite în Austria, dar și beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea, sunt prezente în lista pe care vă invităm să o consultați in extenso pe SemneleTimpului.ro.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1529, Ultimul acces: 2024-03-29 03:36:38