Proclamarea Anului Omagial al Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Proclamarea Anului Omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor

[2012-01-02]
După săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te Deum, la 1 ianuarie 2012, în Catedrala Patriarhală din București, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a proclamat în mod oficial Anul 2012 ca An omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română. Actul oficial a fost citit de către părintele consilier patriarhal Nicolae Dima, directorul postului de televiziune Trinitas TV al Patriarhiei Române, informează Basilica.ro.
La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rostit un cuvânt de învățătură în care subliniat importanța Anului Omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor: "Această proclamare a Anului Omagial 2012 ca fiind Anul Omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor este pentru noi un moment de mare însemnătate misionară. În fiecare an adâncim duhovnicește, teologic și faptic una din temele pe care Biserica le fixează pentru a ne concentra mai mult. [...] Anul acesta avem în centrul atenției noastre Taina Sfântului Maslu sau Taina ungerii bolnavilor spre tămăduire [...] Nu întotdeauna boala trupească este urmarea păcatului, uneori fiind chiar o înțelepciune a lui Dumnezeu pentru a preveni păcatul. Însă, Mântuitorul Isus Hristos ne arată că trebuie să avem compasiune față de orice om care suferă, atât sufletește, cât și trupește. De aceea, Sfinții Părinți ai Bisericii au învățat foarte repede că Mântuitorul Isus Hristos nu i-a trimis pe Apostoli doar să propovăduiască Evanghelia, ci să și săvârșească Sfintele Taine și să vindece pe cei bolnavi."
Întâistătătorul BOR a arătat în continuare că Biserica a aplicat în practică evanghelia iubirii lui Hristos prin înființarea de infirmerii, farmacii și spitale: "Sfinții care au înțeles bine Evanghelia milostivirii lui Hristos au îndemnat întotdeauna la cercetarea bolnavilor și a ajutorării lor. Biserica a înființat în Țările Române primele bolnițe, adică primele infirmerii în mănăstiri, primele farmacii, primele spitale, aplicând în practică Evanghelia iubirii lui Hristos." A continuat prezentând situația de astăzi cu unitățile medicale înființare de Biserica Ortodoxă. În încheiere i-a felicitat pe preoții din spitale, personalul medical, precum și pe toți credincioșii care ajută persoanele bolnave: "Dorim tuturor celor bolnavi sănătate, ajutor de la Dumnezeu și alinarea suferinței. Felicităm pe toți preoții din spitale, din așezăminte sau unități medicale pentru grija pe care o au față de bolnavi prin săvârșirea Sfântului Maslu și citirea rugăciunilor de alinare a suferinței bolnavilor. Felicităm întreg personalul medical din unitățile medicale și din căminele de bătrâni și de copii și pe toți credincioșii și credincioasele care vizitează bolnavii și îi ajută după putință."
(Sursa: Basilica.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 4829, Ultimul acces: 2024-04-19 02:18:27