Calendar si agenda liturgica pe 2013 pentru Android - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Calendar și agendă liturgică pe 2013 pentru Android

[2013-01-15]
Anul trecut Catholica.ro publica pentru prima oară două aplicații pentru Android: un calendar romano-catolic în colaborare cu Editura Presa Bună din Iași, și unul greco-catolic în colaborare cu Editura Viața Creștină din Cluj-Napoca. Colaborarea a continuat și în acest an, calendarele fiind actualizate pentru 2013, dar pe lângă aplicațiile tip calendar (care reproduc în principiu calendarul de perete, dar cu indicarea lecturilor pentru fiecare zi) apărând zilele acestea și aplicații tip agendă liturgică. Acestea includ informații liturgice, conform fiecărui rit, pentru fiecare zi, respectiv textele integrale ale lecturilor.
Astfel, agenda liturgică, fie ea pentru ritul latin sau pentru cel bizantin, vine nu doar în ajutorul preoților, ci și al credincioșilor, care pot să citească zi de zi lecturile liturgice, chiar dacă nu reușesc să participe la Sfânta Liturghie decât în duminici și sărbători. Aplicațiile tip agendă permit setarea dimensiunii caracterului folosit la afișare, astfel că el poate fi mărit pentru o lectură ușoară indiferent de dispozitiv, atâta timp cât rulează Android (de la 2.2 în sus), atât pe smartphone-uri cât și pe tabletă. Dacă memoria smartphone-ului nu permite instalarea agendelor, rămân accesibile calendarele, dar care nu includ lecturile.
Catholica.ro își propune să ofere aceste aplicații și pentru iOS (iPhone și iPad), sperăm într-un viitor apropiat. Și de asemenea se dorește extinderea gamei de aplicații, în funcție de interesul catolicilor, precum și de disponibilitatea editurilor, în colaborare cu care se pot pune la dispoziție ca aplicații texte de rugăciuni, cântece, Scriptura, meditații, documente și altele. Pe moment calendarul romano-catolic rulează pe peste 450 de dispozitive cu Android, iar cel greco-catolic pe aproape 150 dispozitive. Utilizatorii de Android sunt rugați să facă cunoscute aceste aplicații prietenilor catolici, pentru o mai largă utilizare a lor. Toate cele patru aplicații sunt gratuite.
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1597, Ultimul acces: 2024-04-24 04:26:02