Persecutia anti-crestina in China e in crestere - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Persecuția anti-creștină în China e în creștere

[2013-02-08]
Un nou studiu făcut de ChinaAid arată că persecutarea creștinilor de către guvernul chinez a crescut în 2012, atenția fiind orientată în special spre eradicarea caselor de rugăciune protestante. "Anul trecut [...] guvernul a continuat să adere la o ideologie anti-creștină de stânga, neprecupețind nici un efort în persecutarea creștinilor din China continentală și complotând pentru eradicarea caselor de rugăciune", arată raportul ChinaAid dat publicității la 4 februarie.
"Bisericile din China [...] suferă presiuni și persecuții mai mari decât anul trecut; de asemenea au demonstrat o mai mare rezistență și perseverență." Raportul arată că numărul celor închiși pentru credința lor creștină a crescut cu 125% față de 2011, și că numărul incidentelor ce pot fi clasate ca persecuție a crescut cu 42%. Tendința de înrăutățire a persecuției este în creștere în China al șaptelea an consecutiv. Susține această creștere și memoriul guvernului din septembrie 2011, de eliminare a caselor de rugăciune. Faza incipientă, desfășurată în prima jumătate a anului 2012, a însemnat "investigarea secretă și intensă a caselor de rugăciune din China, creându-se câte un dosar pentru fiecare", se spune în raport. În următorii doi sau trei ani planul prevede eliminarea caselor îndosariate, pentru ca în maxim 10 ani să fie eliminate complet.
ChinaAid arată că guvernul a folosit diverse mijloace pentru a împiedica folosirea terenurilor pe care sunt casele de rugăciune; a presat pentru alăturarea la structurile ecleziale de stat; a închis liderii mai importanți; a blocat evanghelizarea în campusuri. Cu toate acestea, "Bisericile creștine [...] au un impact profund și extins asupra culturii și ideologiei sociale", spune același raport. ChinaAid este o organizație dedicată promovării libertății religioase și statului de drept în China. Afirmațiile din raportul ei sunt întărite de alte rapoarte, precum cel al Human Rights Watch, care observă de asemenea că "grupuri neînregistrate, precum casele de rugăciunile protestante, sunt considerate ilegale și guvernanții îi supun pe membrii lor la amenzi și urmărire în instanță".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1265, Ultimul acces: 2024-05-02 07:48:50