Slujba arhiereasca in Parohia Razboieni din Protopopiatul Pascani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujbă arhierească în Parohia Războieni din Protopopiatul Pașcani

[2013-02-11]
Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit, ieri, 10 februarie 2013, Sfânta Liturghie în parohia Războieni - Ion Neculce, Protopopiatul Pașcani, județul Iași, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.
Sfântul lăcaș, închinat Sfinților Ioachim și Ana, este ctitoria lui Constantin Teodorescu, fost vicepreședinte și viceguvernator al Băncii Naționale a României între anii 1935-1938. Constantin Teodorescu, alături de soția lui Ana, a mai ridicat la Războieni casa parohială, școala și grădinița.
„Ctitorii bisericii din Războieni aveau un domeniu moștenire de la părinții lor în zona Târgu Frumos. Ei s-au gândit să ridice acest sfânt lăcaș, după ce Dumnezeu le-a dăruit mai mulți talanți“, a spus pr. Pavel Postolachi, protopop al Protopopiatului Pașcani. După cuvântul de învățătură, PS Calinic Botoșăneanul a oficiat Parastasul pentru ctitorii Bisericii „Sfinții Ioachim și Ana“ și pentru cei plecați la Domnul.
„A fost o bucurie pentru credincioși și pentru părintele paroh Petru Vlădeanu slujba arhierească de astăzi (n.r. ieri). De asemenea, a fost apreciată activitatea pastorală a părintelui paroh, dar și cooperarea cu autoritățile locale. La slujbă a participat și primarul Vasile Rusu, care s-a implicat în activitățile gospodărești ale parohiilor din comuna Ion Neculce“, a adăugat pr. protopop Pavel Postolachi.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4350, Ultimul acces: 2024-04-29 06:05:50