Catedrala copta egipteana reparata dupa atacul din decembrie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Catedrala coptă egipteană reparată după atacul din decembrie

[2017-01-07]
07.01.2017, Cairo (Catholica) - Armata egipteană a terminat lucrările de reparare la Catedrala coptă Sf. Marcu din Cairo, unde un atac terorist a dus luna trecută la moartea a 27 de persoane. Într-o declarație publicată pe pagina ei de Facebook, armata egipteană informează că zonele distruse ale bisericii, după atacul cu bombă, au fost reparate din ordinul direct al președintelui Abdel Fattah Sisi, astfel încât creștinii copți să poată celebra Crăciunul. Creștinii copți, care reprezintă 10% din populația Egiptului și care au adesea probleme când vine vorba de a-și practica credința, celebrează Crăciunul pe 7 ianuarie.
Catedrala coptă Sf. Marcu, aflată în cartierul Al Abasiya, a fost deteriorată pe 11 decembrie, de un atac sinucigaș cu bombe. Ținta atacului a fost capela Sfinților Petru și Paul, o anexă a Catedralei, unde în acel moment se celebra Sfânta Liturghie. ISIS a revendicat atacul, care a fost printre cele mai grave din ultimii ani, raportat la Egipt. Majoritatea celor uciși sau răniți au fost femei și copii. Lăcașul este sediul Bisericii Copte Egiptene și catedra Patriarhului copt Tawadros al II-lea. Papa Francisc a condamnat atacul, spunând că în fața violențelor „există un singur răspuns posibil: credința în Dumnezeu și unitatea în valorile umane și civile”.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1381, Ultimul acces: 2024-05-02 00:01:54