Vizita pastorala in parohia Plopis - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizită pastorală în parohia Plopiș

[2017-01-08]
08.01.2017, Oradea (Catholica) - Preasfințitul Virgil Bercea s-a aflat în Duminica de după Botezul Domnului, 8 ianuarie 2017, în vizită pastorală în parohia Plopiș. Ierarhul a fost întâmpinat de către pr. protopop de Șimleu, Nicolae Bodea, pr. vicar foraneu Gheorghe Țurcaș, pr. Ioan Șanta, cu Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce. În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, Preasfinția Sa a vorbit despre lumină, amintind faptul c㠄trebuie să ne lăsăm luminați de lumină, de lumina care este Dumnezeu. Fiecare credincios este o lumină care luminează în întuneric”. De asemenea, a adresat și îndemnul: „Fiți mereu exemplu pentru cei apropiați și pentru cei pe care îi întâlniți în lume, aducând pe fața lor un zâmbet sau un surâs”, citim în materialul de pe EGCO.ro.
Vizita Preasfinției Sale se datorează și împlinirii celor 20 de ani de preoție ai pr. Ioan Șanta, fiind primul preot hirotonit de către Preasfințitul Virgil după numirea ca Episcop de Oradea Mare. Pr. Ioan Șanta s-a născut în 25 iunie 1974, făcând Școala primară la Șumal, Școala gimnazială la Suplacul de Barcău, Liceul industrial la Marghita, iar mai apoi Facultatea de Teologie la Cluj, timp de 3 ani, iar în anul 4 a fost chemat la Oradea de către Preasfinția Sa Vasile Hossu pentru a primi treptele premergătoare preoției. În luna septembrie 1996 a fost hirotonit diacon de Preasfințitul Vasile. Preoția a primit-o prin mâinile PS Virgil, la data de 5 ianuarie 1997, în parohia Șumal (satul natal), cu această ocazie fiind prima vizită a Preasfinției Sa în această parohie.
În luna februarie 1997 a primit spre păstorire parohia Petrani din județul Bihor împreună cu filia Uileacul de Beiuș, unde a activat mai bine de 11 ani, timp în care a deschis mai multe parohii. Din luna iunie a anului 2008 păstorește parohia Plopiș. Pr. Ioan Șanta este căsătorit și are doi copii. La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a oferit domnului Ardelean Dumitru Crucea Eparhială pentru laici, ca semn de mulțumire pentru implicarea dânsului în activitățile Bisericii, iar pr. Ioan Șanta a primit din partea credincioșilor pe care îi păstorește daruri. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul parohial.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 2405, Ultimul acces: 2024-04-29 06:14:31