In curand, la Vatican, anualul Concert de Craciun ajuns la a 27-a editie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

În curând, la Vatican, anualul Concert de Crăciun ajuns la a 27-a ediție

[2019-12-10]
Sâmbătă, 14 decembrie 2019, va avea loc în Aula Paul al VI-lea din Vatican, cea de-a 27-a ediție a Concertului de Crăciun în Vatican, cu participarea a numeroși artiști cu renume la nivel internațional. Evenimentul este promovat de Congregația pentru Educația Catolică și susține Misiunile Don Bosco Valdocco Onlus și Fundația Pontificia Scholas Occurentes. În acest an, inițiativa relansează implicarea Papei Francisc în favoarea regiunii Panamazonia, căreia i-a fost dedicat Sinodul pentru Amazonia, cu desfășurare între 6 și 27 octombrie 2019, în Cetatea Vaticanului, având tema generală: „Amazonia: noi drumuri pentru Biserică și pentru o ecologie integrală”.

Organizațiile care promovează concertul s-au unit pentru salvgardarea Amazoniei și a popoarelor indigene. În cadrul unui proiect comun intitulat „Să constituim o rețea pentru Amazonia”, au fost identificate proiecte specifice, la a căror realizare se poate contribui prin donații ce pot fi efectuate grație numărului telefonic 45530, activ până în data de 31 decembrie. Obiectivul avut de Scholas Occurentes este de a sensibiliza elevii celor 450000 de școli din rețeaua Scholas.social, răspândite în întreaga lume, în privința necesității re-împăduririlor, contribuind astfel – după exemplul populațiilor din Amazonia – la reconstruirea relațiilor armonioase cu natura și între oameni, realizând activități școlare și schimb de experiență între școli.
În schimb proiectele saleziene urmăresc conservarea prezenței, a tradițiilor și a culturii populațiilor indigene în regiunea Lauaretê, în nord-vestul Amazoniei braziliene, la granița cu Columbia, un loc foarte îndepărtat și deseori uitat de instituțiile politice și sociale. În această zonă, unde condițiile sociale și sanitare sunt deja precare, se răspândește tot mai mult comerțul clandestin de alcool, cu consecința creșterii violenței, a furturilor, a omuciderilor, mai ales în rândul minorilor. Comunitățile saleziene care, zilnic, oferă ospitalitate minorilor aflați în situație de risc, ar dori să le pună la dispoziție o structură protejată în care aceștia să poată locui permanent. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News Romania)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 765, Ultimul acces: 2024-03-28 13:50:39