Cardinalul Tagle a vizitat Spitalul Bambino Gesù - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cardinalul Tagle a vizitat Spitalul Bambino Gesù

[2020-02-17]
Prima vizită oficială a Cardinalului Luis Antonio Tagle la Roma, după numirea sa în funcția de prefect al Congregației pentru Evanghelizarea Popoarelor, a fost la copiii internați la Spitalul Bambino Gesù din Roma, informează agenția Fides. Ocazia a fost prezentarea cărții „Copiii sunt speranța” (Editura Salani), o colecție de desene realizată de copii din întreaga lume, desene oferite Papei Francisc.

„Este o carte care mă duce înapoi la rădăcinile familiei mele, când seara răsfoiam întotdeauna aceleași imagini în simplitate și cu atâta seninătate”, le-a spus Cardinalul copiilor pe care i-a invitat în mod repetat să fie fericiți și încrezători față de viitor. „Biserica are un viitor pentru că există copii”, a subliniat Cardinalul prefect în timpul prezentării cărții. „În Manila, fetele de la casa pentru copiii străzii ‘Podul vieții spre speranță’, pe care Papa Francisc a dorit să o viziteze în timpul vizitei, când au aflat de plecarea mea spre Roma au organizat o sărbătoare simplă pentru a mă saluta cu cântece, dansuri, rugăciuni și chiar și cu multe lacrimi. Mi-au cerut să îi spun Papei Francisc să nu uite de această casă, să îi spun că el rămâne în această casă în memoria copiilor. Fetele au promis că se vor ruga în fiecare zi pentru mine și cred că rugăciunea copiilor, fără speculații, fără prea multe cuvinte, cu zâmbete și lacrimi, este rugăciunea care place Domnului.”
Cardinalul Tagle, care înainte de întâlnirea cu jurnaliștii i-a vizitat pe tinerii pacienți internați în spitalul de pediatrie, însoțit fiind de președintele Mariella Enoc, a rămas alături de ei și de membrii familiilor lor și i-a salutat pe copii și i-a invitat să aib㠄pe fețe un zâmbet permanent”.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 581, Ultimul acces: 2024-04-13 01:13:35