Sfintirea noii capele greco-catolice din incinta Spitalului orasenesc Targu Lapus - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfințirea noii capele greco-catolice din incinta Spitalului orășenesc Târgu Lăpuș

[2020-02-15]
Ziua Mondială a Bolnavului se celebrează anual la 11 februarie, dată la care calendarul liturgic catolic, atât al Bisericii de rit latin, cât și al celei de rit bizantin face pomenirea apariției, la Lourdes – Franța, în 1858, a Preasfintei Fecioare Maria care se arăta micuței păstorițe Bernadeta pentru a cere lumii penitență și convertire. Un eveniment important dedicat Zilei Bolnavului a avut loc la Târgu Lăpuș, joi, 13 februarie 2020, cu ocazia vizitei Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu, Episcopul eparhial, care a oferit bolnavilor binecuvântare și a sfințit o capelă greco-catolică în Spitalul orășenesc din localitate. La ceremonia de sfințire au mai luat parte: pr. Ioan Mătieș, vicar cu laicii, pr. Silviu Hodiș, protopop de Lăpuș, pr. Florin Isac, ceremonier, pr. Cristinel Ghiurca cu frați franciscani capucini de la Conventul „Sfinții Îngeri Păzitori” din Târgu-Lăpuș, autorități locale, credincioși și personal sanitar.

Din explicațiile oferite de pr. Ioan Mătieș, în această instituție medicală preoții din Protopopiatul Lăpuș, cărora li s-au alăturat în mod voluntar Frații franciscani capucini, au parcurs un drum de peste 10 ani de pastorație a bolnavilor. Prin rugăciune, spovezi, împărtășire cu Sfintele Taine, preoții au alăturat efortului medicilor și personalului sanitar de a reda bolnavilor sănătatea trupească, o permanentă asistență spirituală pentru dobândirea sănătății sufletești și a mântuirii sufletelor. Noua capelă, cu hramul „Sf. Apostol Iuda Tadeul și Sfinții doctori fără de arginți Cosma și Damian”, pusă la dispoziție de către conducerea spitalului, a fost amenajată și deschisă în luna decembrie 2019, o primă binecuvântare (pentru a se putea celebra aici Sf. Liturghie) fiind făcută la 17 decembrie de către pr. Călin Bot, Vicar general.
În cadrul celebrării de sfințire a capelei din după-amiaza de 13 februarie 2020, s-au adus mulțumiri, atât directorului Spitalului orășenesc, cât și Primarului orașului Târgu Lăpuș, prin a căror bunăvoință și colaborare cu pr. protopop Silviu Hodiș și cu Frații franciscani capucini, a fost posibilă amenajarea și binecuvântarea acestei capele. Astfel și-a deschis porțile un nou locaș primitor, în care, intrând, atât cei bolnavi, cât și cei sănătoși fizic să găsească pace și binecuvântare, să îl poată oricând întâlni pe Doctorul sufletelor și al trupurilor, Împăratul și Domnul, Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 555, Ultimul acces: 2024-03-29 05:19:54