Jebel :: Biserica Sf. Ilie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Ilie
Jebel
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Jebel
Comună:Jebel
Județ:Timiș
Cod poștal:307235
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.mitropolia-banatului.ro, www.cjTimis.ro, www.prefecturaTimis.ro
Preot:Petre Ioan Garau
Hram:Sf. Ilie Tesviteanu
Detalii:Construită în jur de 1752.
Știri despre biserică:

»  Spitalul de psihiatrie din Jebel a primit ajutorul Mitropolitului Banatului (2018-11-05)

 Închide 

Spitalul de psihiatrie din Jebel a primit ajutorul Mitropolitului Banatului

[2018-11-05]
de Gheorghe Anghel

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan i-a vizitat vineri pe pacienții spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță din Jebel, pentru care s-a rugat și cărora le-a oferit daruri.
„Spitalul din Jebel este un spital al suferinței profunde. Am considerat că astăzi s-ar cuveni să slujesc și eu la acest altar al suferinței. Am adus peste 700 de articole de îmbrăcăminte pentru acești frați ai lui Hristos, dar și frați ai mei”, a precizat Mitropolitul Ioan al Banatului.
Ierarhul și-a început vizita prin oficierea unei rugăciuni în paraclisul instituției medicale, capelă ocrotită de Sf. Ioan Maximovici.
După momentul liturgic, ierarhul a oferit pacienților articolele vestimentare și a promis conducerii spitalului sprjin pentru organizarea unei caravane medicale.
Totodată, Înaltpreasfinția Sa i-a asigurat pe medici că va oferi ajutor pentru plantarea de pomi fructiferi și ridicarea unor solarii de legume și, nu în ultimul rând, pentru dotarea spitalului cu o centrală pe gaz și montarea instalației aferente.
„Aici, am găsit oameni care, din 1962, nu au mai părăsit acest loc. Am găsit o femeie care la 18 ani a trecut pragul acestui spital și de atunci nu l-a mai părăsit. Mulți dintre pacienții de aici sunt abandonați de familiile lor. Cu toate acestea, la fiecare Liturghie oficiată în capela de aici, participă între 60-80 de pacienți”, a spus Înaltpreasfinția Sa.
Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Jebel este o unitate sanitară publică cu personalitate juridică, înființată în anul 1962, finanțată integral din venituri proprii din contractele încheiate prin sistemul de asigurări sociale de sănătate și aflata în subordinea Ministerului Sănătății.
Spitalul are sediul în comuna Jebel, județul Timiș, la 24 de km de Timișoara și se întinde pe o suprafață de 20 de hectare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 519, Ultimul acces: 2020-05-26 06:33:32

»  Slujire Arhierească în Parohia Jebel din Protopopiatul Deta (2011-11-29)

 Închide 

Slujire Arhierească în Parohia Jebel din Protopopiatul Deta

[2011-11-29]
Preasfințitul Paisie Lugojeanul a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul 'Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul' din Parohia Jebel, de pe raza Protopopiatului Deta, informeaz㠄Ziarul Lumina”.
Soborul slujitorilor a fost alcătuit din pr. Ioan Prisăcean, protopopul Detei, pr. Florin Groza, parohul bisericii, precum și din preoți și diaconi de la parohiile învecinate.
În cadrul slujbei, ierarhul a hirotonit întru preot pe diaconul Ion Ciprian Ene, numit pe seama Parohiei Cebza, din cadrul aceluiași protopopiat.
Parohia Jebel cuprinde 708 de familii, cu aproximativ 2.000 de credincioși și are ca slujitor pe pr. Florin Groza. Slujbele religioase sunt oficiate în biserica istorică, ridicată la 1750. Din hrisovul pictat în pronaosul bisericii, aflăm că aceasta a fost târnosită de episcopul George Popovici al Timișoarei, la 19 septembrie 1752, și pictată parțial în tehnica fresco, de renumitul pictor bănățean Nedelcu Popovici.
De-a lungul anilor, la sfântul lăcaș au fost efectuate lucrări de renovare, restaurare și pictură, ce au contribuit la redarea armoniei și frumuseții de altădată. Astfel, prin osârdia părintelui paroh din vremea aceea, pr. Petru Gărău, și a credincioșilor, biserica a fost resfințită de Înalt Preasfințitul Nicolae, Mitropolitul Banatului, la 14 octombrie 1990. În prezent, credincioșii care vizitează biserica Parohiei Jebel pot admira 'odoarele de mult preț' ale acesteia, icoanele împărătești și frescele realizate de marele artist bănățean Nedelcu Popovici, în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1910, Ultimul acces: 2020-05-26 06:33:32


Nr. vizualizări:1800
Data ultimei vizualizări:2020-05-26 06:33:32
Data actualizare:2019-02-25 09:38:38
Data încărcării:2006-06-06 05:07:04
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2
Fotografi:Flavius Pătruți: 1, Nelu_Pozaru: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2011-11-26
Contor: 116

Vedere de ansamblu
Foto: Flavius Pătruți

Data: 2011-05-09
Aparat: BenQ Corporation DC C125X series
Contor: 71

Vedere de ansamblu
Foto: Nelu_Pozaru