Varfu Campului :: Biserica Sf. Dumitru - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Dumitru
Vârfu Câmpului
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Vârfu Câmpului
Comună:Vârfu Câmpului
Județ:Botoșani
Cod poștal:717450
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.mmb.ro, www.primariaVarfuCampului.ro, www.cjBotosani.ro, www.prefecturaBotosani.ro
Hram:Sf. M. Mc. Dimitrie
Detalii:Construită în jur de 1864.
Știri despre biserică:

»  Mii de credincioși s-au rugat împreună cu PS Calinic Botoșăneanul. Ierarhul a resfințit biserica parohiei Vârfu Câmpului din Botoșani (2017-07-13)

 Închide 

Mii de credincioși s-au rugat împreună cu PS Calinic Botoșăneanul. Ierarhul a resfințit biserica parohiei Vârfu Câmpului din Botoșani

[2017-07-13]
de Sorin Ionițe

Peste două mii de persoane au participat duminica trecută la resfințirea Bisericii Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din localitatea botoșăneană Vârfu Câmpului.
Slujba de sfințire, urmată de Sfânta Liturghie au fost oficiate în 9 iulie 2017 de Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.
Din soborul slujitor au făcut parte treizeci de clerici, între care Arhim. Teofil Timișag, starețul Mănăstirii Gorovei, Pr. Stelian Ciurciun, protoiereul Protopopiatului Dorohoi, și Pr. Dumitru Budeanu, parohul comunității.
Locașul de cult a fost resfințit în urma lucrărilor de restaurare și consolidare efectuate în ultimii optsprezece ani.
Lucrările au constat în refacerea tencuielilor exterioare și interioare, subzidire, realizarea picturii în tehnica frescă, s.a. În același timp, a fost construită o casă socială și s-a realizat gardul împrejmuitor, a declarat Pr. Stelian Ciurciun pentru doxologia.ro.
La finalul slujbei, părintele paroh Dumitru Budeanu a fost hirotesit iconom stavrofor. Totodată, a fost recunoscut efortul persoanelor care au sprijinit lucrările de construcție: omului de afaceri Valeriu Iftime i-a fost oferită Crucea Moldavă pentru mireni, iar alte familii au primit distincții de vrednicie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 746, Ultimul acces: 2020-09-19 20:30:07


Nr. vizualizări:1680
Data ultimei vizualizări:2020-09-19 20:30:07
Data actualizare:2017-08-29 14:09:43
Data încărcării:2006-07-11 08:34:55
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0