Vladeni-Deal :: Biserica Sf. Gheorghe - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Gheorghe
Vlădeni-Deal
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Vlădeni-Deal
Comună:Frumușica
Județ:Botoșani
Cod poștal:717166
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail : @mmb.ro
Adresa web Biserica:vladenideal.mmb.ro
Adrese utile:www.mmb.ro, www.primariaFrumusica.ro, www.cjBotosani.ro, www.prefecturaBotosani.ro
Preot:Toma Vamanu
Hram:Sf. M. Mc. Gheorghe, Sf. Arh. Mihail și Gavriil
Detalii:Construită în 1923.
Știri despre biserică:

»  IPS Teofan în vizită pastorală la Hârlău: Familia este Biserica cea mică de acasă (2017-03-13)

 Închide 

IPS Teofan în vizită pastorală la Hârlău: Familia este Biserica cea mică de acasă

[2017-03-13]
de Sorin Ionițe

În Duminica Sfântului Grigorie Palama, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat o vizită pastorală în protopopiatul Hârlău.
Ierarhul a oficiat în 12 martie 2017 Liturghia Sfântului Vasile cel Mare în Biserica Parohiei Sfântul Gheorghe din localitatea Vlădeni Deal, informează doxologia.ro.
Din soborul slujitor au făcut parte: Arhim. Nicodim Petre, consilier eparhial, și Pr. Nicolae Crăciun, protoiereul Protopopiatului Hârlău.
În cuvântul rostit după citirea textului evanghelic, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat datoriile pe care le are creștinul față de Biserică și de societate.
Părintele Mitropolit a enumerat principalele acte prin care menținem vie legătura cu Biserica, și anume: să avem o viață de rugăciune prin Spovedanie, prin împărtășirea cu Sfintele Taine, prin respectul față de zilele de post, prin acte de milostenie, prin iertarea pe care se cuvine s-o arătăm celor care ne-au greșit, prin evlavie și smerenie.
Totodată, Chiriarhul Moldovei a spus că nu trebuie neglijată nici Biserica cea mică de acasă și nici slujirea din societate.
În același timp, arătăm că suntem fii și fiice ale Bisericii lui Hristos dreptmăritoare prin îndeplinirea slujirilor mai mari sau mai mici pe care le avem atât în casa proprie, cât și în viața lumii, cu smerenie și curaj, cu determinare, cu onoare și cinste, a a concluzionat ierarhul.
În cadrul slujbei, diaconul Teodor Alin Astancăi a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Cucova, Protopopiatul Pașcani.
În aceeași zi, IPS Teofan a vizitat parohia din satul Frumușica, iar la întoarcere a a sfințit locul viitoarei biserici cu hramul Sfântul Ierarh Nectarie din orașul Hârlău. La eveniment au participat numeri credincioși din localitate și împrejurimi, alături de autoritățile locale.
În finalul vizitei pastorale în Hârlău, Înaltpreasfinția Sa a oficiat o slujbă de pomenire la mormântul Părintelui Dimitrie Bejan, mărturisitor din perioada comunistă.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1068, Ultimul acces: 2020-09-20 10:41:14


Nr. vizualizări:1848
Data ultimei vizualizări:2020-09-20 10:41:14
Data actualizare:2018-09-26 10:41:16
Data încărcării:2006-07-11 13:24:19
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0