Chiscareni :: Biserica Sf. Imparati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Împărați
Chișcăreni
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Chișcăreni
Comună:Săveni
Județ:Botoșani
Cod poștal:715303
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.mmb.ro, www.primariaSaveni.ro, www.cjBotosani.ro, www.prefecturaBotosani.ro
Hram:Sf. Împ. Constantin și Elena
Știri despre biserică:

»  Daruri pentru copiii defavorizați din parohia Chișcăreni (2016-02-17)

 Închide 

Daruri pentru copiii defavorizați din parohia Chișcăreni

[2016-02-17]
În perioada 12-14 februarie 2015, în Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena - Chișcăreni, Protopopiatul Săveni, s-a derulat proiectul misionar filantropic Suflet de lumină, informează site-ul doxologia.ro. Activitatea a avut ca scop principal donarea de haine, rechizite școlare și jucării pentru copiii defavorizați din parohie, cât și ajutorarea părinților acestora cu îmbrăcăminte și încălțăminte.
„Proiectul «Suflet de lumină» nu este decât o reflexie a învățăturii Sfintei Scripturi ce ne învață: «Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, așa încât să vadă faptele voastre cele bune, și să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri». (Matei 5,16). Din această învățătură noi deducem că nu săracii au nevoie de bogați, ci bogații de săraci, pentru că doar alături de săraci bogații pot dobândi lumină, devenind fii ai luminii. În fond, nu trebuie să ai bani ca să ajuți pe cineva, ci să ai suflet mare; trebuie să trăiești bucuria de a face altora bucurii”, a declarat pr. paroh Vasile Viorel Florea.
Tot în cadrul proiectului, copiii parohiei au participat la câteva jocuri creativ - educative.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 716, Ultimul acces: 2020-08-10 18:49:54

»  Proiectul „Dar din dar“ la Parohia Chișcăreni, Prot. Săveni (2015-08-23)

 Închide 

Proiectul „Dar din dar“ la Parohia Chișcăreni, Prot. Săveni

[2015-08-23]
În perioada 12-20 august 2015, în Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena“ - Chișcăreni, Protopopiatul Săveni, s-a derulat proiectul „Dar din dar“, în care copiii și enoriașii parohiei, împreună cu părintele Florea Vasile Viorel, au adus bucurie în sufletele oamenilor nevoiași din localitate.
„Prima fază a proiectului s-a derulat în ziua de 12 august, când copiii din parohie, însoțiți de părintele paroh, au bucurat toți bătrânii de la Azilul Săveni, oferindu-le pepeni verzi și pepeni galbeni. În cea de a doua etapă, pe data de 15 august, o parte dintre enoriași au oferit la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, tuturor credincioșilor participanți la Sfânta Liturghie, pâine și pește fript. Pe 18 august, în cea de-a treia etapă, 15 familii nevoiașe din parohie au primit câte 5 găini. Ținând seama că cel mai mare ajutor oferit omului e să-l înveți să se descurce singur, oamenii ce au beneficiat de aceste daruri vor avea de acum zilnic hrană, îngrijind păsările primite. A patra etapă a proiectului s-a derulat pe 20 august, când părintele paroh, înconjurat de copiii parohiei, a adus un moment de fericire la Azilul de bătrâni din Săveni, oferind tuturor celor internați daruri și câte o înghețată. Bucuria dragostei ne-a unit pe toți în acest proiect. Dăm slavă lui Dumnezeu și aducem mulțumiri bunilor și vrednicilor noștri credincioși, în special domnilor Politic D. și Acalfoaie S., ce ne-au stat alături și au adus lumina acolo unde era mai multă nevoie, având conștiința că în iubire învinge cine trăiește, iar în viață învinge cine iubește”, după cum a precizat Preot Florea Vasile Viorel.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 738, Ultimul acces: 2020-08-10 14:52:25

»  Sărbătoarea Sfântului Gheorghe în Parohia Chișcăreni (2015-04-25)

 Închide 

Sărbătoarea Sfântului Gheorghe în Parohia Chișcăreni

[2015-04-25]
Sărbătoarea Sfântului Gheorghe a adus în Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena“ -Chișcăreni, Protopopiatul Săveni, o rază de bucurie atât credincioșilor ce au participat la Sfânta Liturghie, cât și celor care și-au serbat numele. Astfel, după Sfânta Liturghie și câteva cuvinte de învățătură, fiecare credincios a fost servit de către preotul paroh Florea Vasile Viorel, ca semn de prețuire, cu câte o prăjitură și o ciocolată caldă. Sărbătoarea dragostei a continuat, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.
Cei 20 de enoriași care poartă numele de Gheorghe sau derivatele acestuia au fost vizitați la casele lor de părintele Vasile și de doi tineri care le-au cântat „La mulți ani!“ și, ca semn al iubirii creștinești, le-au oferit câte o ciocolată.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 851, Ultimul acces: 2020-08-10 14:52:25

»  Ziua de 8 Martie în Parohia Chișcăreni (2015-03-10)

 Închide 

Ziua de 8 Martie în Parohia Chișcăreni

[2015-03-10]
Duminică, 8 martie 2015, în Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena“ - Chișcăreni din Protopopiatul Săveni, după oficierea Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare și după cuvântul de învățătură, doamnele și domnișoarele prezente au avut parte de o bucurie, informează "Ziarul Lumina".
După susținerea unui program artistic dedicat mamelor susținut de profesorul de muzică Mitică Hromei, părintele Vasile Viorel Florea a dăruit enoriașelor prezente la slujbă câte un trandafir și o ciocolată. Tot pe data de 8 martie, părintele paroh Vasile Viorel Florea, împreună cu copii parohiei ce au participat la Sfânta Liturghie, a adus o rază de bucurie și celor nevoiași, ajutând cu alimente și daruri toți bătrânii de la azilul din Săveni, cât și 10 familii de pe cuprinsul parohiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 945, Ultimul acces: 2020-08-10 14:52:25


Nr. vizualizări:696
Data ultimei vizualizări:2020-08-10 14:52:25
Data actualizare:2014-12-19 03:45:56
Data încărcării:2014-12-19 03:45:56
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0