Amara :: Biserica Ortodoxa II - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Ortodoxă II
Amara
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Amara
Județ:Ialomița
Adresa:strada Ana Ipătescu
Cod poștal:927020
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.sf-esc.ro, www.primaria-amara.ro, www.cicnet.ro, www.prefecturaIalomita.ro
Preot:Clementin Matache, Emilian Cristian Petre
Hram:Schimbarea la față, Sf. Antonie cel Mare
Stil arhitectonic:Tradițional muntenesc
Detalii:Piatra de temelie a bisericii Schimbarea la Față a fost pusă la 12 mai 1996 când s-a săvârșit slujba de sfințire a locului de către Preasfințitul Nifon, pe atunci episcop al Sloboziei si Călărașilor, însoțit de un sobor de preoți.
Ridicarea acestui sfânt lăcaș a fost încredințată preotului Clementin Matache a cărui familie de altfel (Matache Anton și Cornelia) alături de familia Delore Geoffroy și Gabriela de naționalitate franceză, sunt ctitorii bisericii. Acesta a fost un motiv în plus în alegerea celui de-al doilea hram al bisericii și anume Sfântul Antonie cel Mare.
Lucrările au demarat efectiv la 19 septembrie 1996. Prin voia lui Dumnezeu și din încredințarea Preasfințitului Damaschin - Episcop al Sloboziei și Călărașilor care a dăruit bisericii Sf. Antimis, începând cu data de 8 septembrie 2002 s-au putut săvârși sfintele slujbe în biserica noastră.
Știri despre biserică:

»  Sfințire de biserică în parohia Amara II (2013-11-25)

 Închide 

Sfințire de biserică în parohia Amara II

[2013-11-25]
Duminică, 24 noiembrie 2013, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din orașul Amara, pentru a marca o sărbătoare a comunității parohiale și anume sfințirea (târnosirea) bisericii cu hramurile „Sfântul Antonie cel Mare” și „Schimbarea la Faț㔠Amara II.
Programul liturgic a început cu slujba de sfințire a bisericii, care s-a transformat într-o mărturie pentru creștinii prezenți, pentru felul cum lucrul mâinilor omenești devine casa lui Dumnezeu, Sfânta Biserică.
Preasfinția Sa, urmat de soborul de preoți și diaconi au înconjurat lăcașul de cult. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, urmat de sfințirea picturii bisericii și a catapetesmei. După momentul sfințirii a urmat săvârșirea Sfintei Liturghii, la care au participat preacucernicii părinți consilieri Cristi Gavrilă, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu și Nicușor Silviu Dascălu de la Centrul Eparhial, părintele protopop Dumitru Drăghici, preoți din Arhiepiscopia Bucureștilor și Arhiepiscopia Târgoviștei, preoți și diaconi.
Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia a înfrumusețat rugăciunea în comuniune.
În cuvântul de învățătură, potrivit sf-esc.ro, Preasfinția Sa e explicat înțelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice despre tânărul dregător care dorea viața veșnică, despre îndemnul adresat de Mântuitorul Iisus Hristos de a se lepăda de cele materiale și a-I urma Lui, îndemn pe care Sfânta noastră Biserică ni-l face și nouă în perioada Postului nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.
Cu această ocazie Preasfinția Sa a acordat acte de cinstire binefăcătorilor bisericii, oferind Ordinul „Crucea Sloboziei” în Grad de Cavaler domnului Anton Matache, ctitorul bisericii, părintelui paroh Clementin Matache i-a acordat rangul de iconom și părintelui Emilian Petre rangul de sachelar, domnului Victor Moraru, primarul orașului Amara, i s-a oferit un exemplar jubiliar al Sfintei Scripturi.
După Sfânta Liturghie, Chiriarhului locului, împreună cu soborul de slujitori, a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori.
La acest moment istoric pentru orașul Amara, toți credincioșii, copii, tineri, vârstnici, femei și bărbați au avut bucuria unică, binecuvântată de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2795, Ultimul acces: 2020-07-08 06:53:15


Nr. vizualizări:3673
Data ultimei vizualizări:2020-07-08 04:07:54
Data actualizare:2006-03-28 12:29:23
Data încărcării:2006-03-28 12:29:23
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0