Bailesti :: Biserica Adormirea Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Adormirea Maicii Domnului
Băilești
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Băilești
Județ:Dolj
Adresa:strada Dreptății nr. 41
Cod poștal:205100
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.mitropoliaolteniei.ro, www.primariaBailesti.ro, www.cjDolj.ro, www.prefecturaDJ.ro
Hram:Adormirea Maicii Domnului
Detalii:Construită între 1885-1887.
Ctitor principal Principele Alexandru Barbu Stirbei.
Cod Monument:DJ-II-m-B-08187
Știri despre biserică:

»  Slujire arhierească la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Băilești, județul Dolj (2016-05-05)

 Închide 

Slujire arhierească la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Băilești, județul Dolj

[2016-05-05]
de Robert Nicolae

921A1200
Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a săvârșit miercuri, 04 mai 2016, Sfânta Liturghie, în a patra zi după Învierea Domnului, la Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, alături de un sobor de preoți și diaconi. Au fost prezenți numeroși credincioși, profesori de religie alături de elevi, precum și Costel Pistrițu, primarul municipiului.
În cuvântul de învățătură, Mitropolit Olteniei a vorbit despre învățăturile duhovnicești ce se desprind din Pericopa Evanghelică din această zi: „Este o legătură strânsă între crucea Mântuitorului Iisus Hristos pe care a purtat-o și pe care s-a răstignit Domnul și Sfânta Împărtășanie, Sfânta Liturghie, Sfânta Jertfă pe care noi o aducem neîncetat în Biserică. De asemenea, Evanghelia de astăzi, de la Sfântul Ioan Evanghelistul, ne arată și faptul că Mântuitorul Hristos, jertfindu-se pe cruce, nu numai că ne-a spălat păcatele noastre, dar a și oprit pentru totdeauna jertfele de animale care se aduceau la templu, jertfe care aminteau despre vina păcatului, despre greșeala lui Adam, despre păcatul strămoșesc, care nu se putea șterge cu sângele animalelor, ci numai sugera, simboliza venirea celui nevinovat, adică a mielului lui Dumnezeu. Despre mielului lui Dumnezeu, în multe locuri se vorbește în Vechiul Testament. Proorocul Isaia vorbește profetic despre jertfa mielului care s-a adus spre junghiere. Deci iată cum Sfântul Ioan Botezătorul Îl indică pe Mântuitorul Hristos că El este mielul lui Dumnezeu, adică El este împlinirea profețiilor și că El este Cel ce ridică păcatele lumii. Și tot același Sfânt Ioan Evanghelistul, în Apocalipsă, vorbește despre mielul cel nevinovat care este rănit, din care curge sângele cel de viață dătător pentru viața lumii și care desface tainele lumii, cel care deslușește enigmele referitoare la viața veșnică, la menirea omului pe pământ, la întoarcerea sa în Împărăția Cerurilor, la curățirea și la îndumnezeirea noastră”.
IPS Irineu la Bailesti
Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Băilești a început a fi zidită din temelie la 8 iulie 1885 și a fost finalizată la 5 septembrie 1887. Aici slujesc preoții Neacșu Cătălin, Giurgiu Daniel și preotul paroh Mihai Marius Crinu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1753, Ultimul acces: 2020-09-30 11:51:30


Nr. vizualizări:4089
Data ultimei vizualizări:2020-09-30 11:51:30
Data actualizare:2015-02-05 01:30:46
Data încărcării:2006-04-08 16:21:50
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0