Bucecea :: Biserica Sf. Ioan Botezatorul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Ioan Botezătorul
Bucecea
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Bucecea
Județ:Botoșani
Adresa:Str. Naționala, Nr. 22
Cod poștal:717045
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adresa web Biserica:bucecea.iasi.mmb.ro
Adrese utile:protopopiatulDorohoi.iasi.mmb.ro, www.mmb.ro, www.primariaBucecea.ro, www.cjBotosani.ro, www.prefecturaBotosani.ro
Preot:Cojocariu Vasile
Hram:Sf. Ioan Botezătorul
Detalii:Astfel, la 6 mai 1989, s-a început reconstrucția bisericii “Sf. Ioan Botezătorul”-Bucecea, conform documentației si proiectului semnat de Arh. Dan Octavian Botez și Ing. Ioan Farcaș.
Reconstrucția bisericii “Sf. Ioan Botezătorul”-Bucecea a început pe același amplasament al bisericii vechi, mai precis în jurul acesteia, care a fost ulterior demolată, păstrându-se numai catapeteasma, icoanele și toate obiectele de cult.
Alte informații:Noua biserică este o construcție cu plan trilobat, având nava principală boltită și cu turlă pe ea, cu abside și altar poligonal, acoperite cu segmente de cupolă. Naosul este amplificat prin golul mare realizat în zidul pronaosului ce sustine si planseul cafasului. Turnul clopotniței face corp comun cu biserica și are ca plan de bază un pătrat, cu retrageri la un plan octogonal, înscris la patratul de bază, iar turla de pe navă are ca plan tot un patrat, cu retrageri la un plan octogonal la nivelul bazei pătrate și a bazei stelate.
Știri despre biserică:

»  O parohie din Botoșani demonstrează că Biserica e o familie mai mare unde copiii se simt ca acasă (2019-07-21)

 Închide 

O parohie din Botoșani demonstrează că Biserica e o familie mai mare unde copiii se simt ca acasă

[2019-07-21]
de Sorin Ionițe

Activitățile denumite generic școală de vară sunt din ce în ce mai întâlnite în parohiile noastre și fiecare proiect uimește prin specificul său.
În parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din orașul botoșănean Bucecea, „Vara copiilor” s-a dovedit a fi o vacanță în familie. O vacanță educativă timp de zece zile într-o familie mare cu peste 65 de copii.
„Au fost 2 săptămâni în care pot spune că am înțeles care sunt valorile unei prietenii și cât de important este sa fii încrezător”.
• Denisa Bălan, voluntar
Nu au lipsit rugăciunea și catehezele, dar nici lecțiile de ecologie, atelierele tematice, sportul, relaxarea și jocul.
„Mulțumesc mult pentru că mi-ați făcut o vară mai frumoasă”
• Bianca Hoiț, voluntar
Școala de vară de la Bucecea, intitulat㠄Vara copiilor”, a fost organizată de Parohie și de Centrul de zi pentru copii împreună cu ATOR Bucecea în perioada 8-19 iulie 2019.
Prezb. Adriana Cojocariu, coordonatoarea Centrului de zi pentru Copii „Sfântul Ioan” Bucecea, împreună cu Pr. Paroh Ioan Cojocariu, ajutați de 16 voluntari ATOR, au oferit o alternativă de petrecere a vacanței de vară pentru 65 de copii din localitate.
Organizatorii „Vara Copiilor” împreună cu o parte dintre copiii beneficiari. ©Parohia „Sf. Ioan” Bucecea
Frații mai mari
Voluntarii au fost ca niște frați mai mari pentru cei 65 copii cu vârste cuprinse între 5-12 ani, 30 dintre ei fiind beneficiarii Centrului de zi. Le-au vorbit acestora în cadrul atelierelor tematice despre prietenie, familie, ocrotirea mediului, despre modele și eroi. Au vizionat împreună un film animat, au pictat, au realizat compuneri, au confecționat lucrări din materiale reciclabile.
„Vara copiilor m-a ajutat să-mi dau seama cât de mult iubesc copiii. Ei mi-au testat în același timp răbdarea (pe care nu prea o aveam)”.
• Bianca Luchian, voluntar
Fiecare zi a început cu rugăciune. Preotul paroh le-a explicat în cadrul catehezelor ce semnifică icoana și catapeteasma bisericii și i-a învățat pe cei mici să facă semnul Sfintei Cruci în mod corect.
„Acum știu ce înseamnă răbdare, responsabilitate și nu în ultimul rând, acum realizez cât de importantă este relația cu Dumnezeu încă de la o vârstă fragedă”.
• Ana Ionițe, voluntar
Activitatea preferată de cei mici a fost cea intitulat㠄Exatlon” în care s-au întrecut în a-și dovedi abilitățile sportive. Au fost serbate și două aniversări, iar ultima zi a constat în premierea participanților.
Jocuri sportive în cadrul „Vara copiilor”. ©Parohia „Sf. Ioan” Bucecea
Preotul paroh a apreciat foarte mult susținerea voluntarilor ATOR și a mărturisit că a fost chiar și pentru organizatori „o experiență unică în ceea ce privește prietenia, comuniunea și mai ales rugăciunea”.
„Sfânta Biserică, prin aceste proiecte socio-culturale, educaționale și de voluntariat, cheamă pe toți tinerii și copiii dintr-o comunitate pentru a crește frumos și sănătos și a deprinde dragostea față de Biserică, Familie și Țară”.
• Pr. Ioan Emanuil Cojocariu
„Biserica are un rol important în educarea și dezvoltarea tinerilor și a copiilor. Prin astfel de proiecte, orășelul nostru, Bucecea, prinde în fiecare an viață și culoare. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!”, a declarat pentru Basilica.ro parohul Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Bucecea.
Organizatorii au urmărit prin acest proiect dezvoltarea capacității de relaționare și comunicare, a imaginației și creativității, a încrederii în propriile capacități și a stimei de sine, însușirea și practicarea unor activități specifice vârstei, dar și însușirea și practicarea unor activități specifice vârstei.
Pr. Ioan Cojocariu îmbrățișează un participant la „Vara Copiilor”. ©Parohia „Sf. Ioan” Bucecea
Pe lângă implicarea parohiei și a centrului de zi „Vara copiilor” a fost susținută și de sponsori locali.
Școala de vară are loc în Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Bucecea pentru al doilea an consecutiv. Comunitatea parohială este cunoscută pentru deschiderea față de tineri prin care desfășoară activități sociale, culturale și pro-viață. Activitatea parohiei poate fi urmărită pe pagina de Facebook și pe site-ul oficial.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 417, Ultimul acces: 2020-08-12 21:40:06

»  Mitropolitul Teofan a oficiat înmormântarea Pr. Vasile Cojocariu, fost profesor la Seminarul din Dorohoi (2018-10-12)

 Închide 

Mitropolitul Teofan a oficiat înmormântarea Pr. Vasile Cojocariu, fost profesor la Seminarul din Dorohoi

[2018-10-12]
de Sorin Ionițe

Fost profesor la Seminarul Teologic din Dorohoi și slujitor în Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” timp de 33 ani, Pr. Vasile Cojocariu a fost înmormântat de Mitropolitul Teofan luni în prezența a peste o mie de persoane la Bucecea, Botoșani.
Înainte de slujba înmormântării, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a oficiat Sfânta Liturghie.
Părintele Vasile Cojocariu (n. 1958) a trecut la cele veșnice în data de 3 octombrie 2018, cu câteva zile înainte de a împlini 33 ani de activitate pastorală. În data de 7 octombrie 1985 a fost hirotonit preot pe seama Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” – Bucecea de Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților.
În acești ani de activitate preotul s-a îngrijit de construcția Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul”- Bucecea și a Centrului Social „Sfântul Vasile cel Mare”.
În perioada 2002-2008 a fost profesor de Catehetică, Omiletică și de Științe socio-umane la Seminarul Teologic Liceal „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi.
Pr. Vasile Cojocariu a urmat cursurile Seminarului Teologic Ortodox de la Mănăstirea Neamț. El a fost coleg de studii cu actualul Mitropolit al Moldovei la cursurile universitare de zi ale Institutului Teologic de Grad Universitar din București, pe care le-a absolvit în 1985.
La înmormântarea părintelui Vasile au fost prezenți alături de familia îndurerată: enoriași, numeroși preoți, colegi, dar și foști elevi de la seminarul dorohoian, precum și reprezentanți ai autorităților locale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 683, Ultimul acces: 2020-08-12 21:40:06


Nr. vizualizări:2805
Data ultimei vizualizări:2020-08-12 21:40:06
Data actualizare:2013-12-28 11:21:12
Data încărcării:2006-05-09 19:17:01
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0