Cornesti :: Biserica Ortodoxa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Ortodoxă
Cornești
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Cornești
Comună:Cornești
Județ:Cluj
Cod poștal:407250
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.protopopiatulOrtodoxGherla.ro, www.mitropolia-clujului.ro, www.primariaCornesti.ro, www.cjCluj.ro, www.prefecturaCluj.ro
Hram:Sf. Arh. Mihail și Gavril, Botiș Sorin
Detalii:Biserica actuală cu hramul " Sf Arhangheli"a fost construită în 1960-1963 folosindu-se materiale de la biserica veche din Tiocu de Jos, demolată de preotul Augustin Spinciu
A fost construită de meșterii Bognar Zoltan, Șipoș Ludovic.
Alte informații:Filie a parohiei Tiocu de Jos.
Știri despre biserică:

»  4 arhierei au sfințit biserica din Cornești | IPS Andrei: Izvorul de Apă Vie este aici, în Biserică! (2017-05-15)

 Închide 

4 arhierei au sfințit biserica din Cornești | IPS Andrei: Izvorul de Apă Vie este aici, în Biserică!

[2017-05-15]
de Gheorghe Anghel

IPS Andrei - Hram Sf Toma Cluj 2017 (3)
Biserica parohiei Cornești, protopopiatul Huedin, a fost sfințită duminica aceasta de un sobor de ierarhi ai Bisericii noastre, informează Radio Renașterea.
Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie din 14 mai au fost oficiate de:
Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sătmarului,
Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei,
Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii,
Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei.
Cei peste 2000 de credincioși prezenți la eveniment au putut aduce cinstire unor fragmente din moaștele Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, aduse de la Schitul Prodromu din Sfântul Munte Athos.
Tema omiliei Înaltpreasfințitului Părinte Andrei a fost: Iisus Hristos, izvorul vietii noastre.
Este teribilă setea biologică, dar e catastrofală setea spirituală! Întrebarea pe care trebuie să ne-o adresăm este: Care sunt izvoarele care ne oferă Apa cea Vie de care-i vorbea Domnul Iisus Hristos femeii samarinence? Izvoarele sunt cele sfinte șapte taine ale Bisericii. Izvorul de Apă Vie este aici, în Biserică!, a arătat Înaltpreasfinția Sa.
În cadrul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Clujului l-a hirotonit diacon pe profesorul Cristian Andrei Hideg de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. La finalul slujbei de sfințire a bisericii, IPS Andrei l-a ridicat la rangul de iconom stavrofor pe părintele paroh Dănuț Gheorghe Pintea.
Este o Biserică vie la Cornești pentru că aici oamenii îl caută cu adevărat pe Hristos! Ei sunt pe deplin angajați în viața lui Hristos și astfel, aici, Biserica este vie și va rămâne toată viața vie, a precizat în cuvântul său părintele paroh.
La finalul Sfintei Liturghii, primarul Comunei Gârbău, Gheorghe Lucian Broaină, a conferit celor patru arhierei și preotului paroh titlul de cetățeni de onoare ai comunei pe care o conduce.
Construcția noului locaș de cult din Cornești cu hramurile Adormirea Maicii Domnului și Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul a demarat în luna septembrie a anului 2010. Lucrările au fost finalizate prin purtarea de grijă a preotului paroh Dănuț Gheorghe Pintea, dar și prin contribuția credincioșilor și a numeroși sponsori din întreaga țară.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1636, Ultimul acces: 2019-12-13 04:39:23

»  Sfințirea bisericii din Cornești, Protopopiatul Turda (2015-11-22)

 Închide 

Sfințirea bisericii din Cornești, Protopopiatul Turda

[2015-11-22]
Întreaga comunitate a Parohiei Cornești din Protopopiatul Turda a participat duminică, 22 noiembrie 2015, la sfințirea bisericii parohiale a cărei existență datează din 1733.
În ultimii ani, biserica a fost amplu reabilitată, iar lucrările au fost încununate astăzi de târnosirea ei de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Slujba de sfințire a debutat în jurul orei 8:00 și a fost urmată de Sfânta Liturghie oficiata în sobor de preoți și diaconi, informează radiorenasterea.ro.
În cuvântul de învățătură, Mitropolitul Clujului le-a vorbit celor prezenți despre patima lăcomiei, regăsită în Evanghelia duminicii de astăzi.
Ierarhul a explicat cu acest prilej că nu este un păcat faptul că oamenii au avere, ci modul în care se raportează la aceasta, uitând deseori de Dumnezeu: „Domnul Iisus Hristos ne învață astăzi că lăcomia de avere este un mare păcat. Noi ne putem pune întrebarea dacă nevoile de fiecare zi, cele necesare pentru noi, pentru copiii noștri sunt păcat? Nu, nu sunt păcat. Însă toate trebuie făcute cu dreaptă judecată”.
Pentru întreaga activitate desfășurată în slujba bisericii, Înaltpreasfinția Sa i-a acordat părintelui paroh Iuliu Bocan distincția de iconom stavrofor și diplome de aleasă cinstire mai multor persoane.
La sărbătoarea parohiei Cornești au luat parte și reprezentanții celorlalte culte din localitate alături de reprezentanți ai instituțiilor locale.
Biserica Ortodoxă din Cornești datează din 1733 și a fost renovată la interior și exterior de mai multe ori și semnificativ, din anul 2004. Lucrările s-au finalizat în 2012.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2528, Ultimul acces: 2019-12-11 16:15:34


Nr. vizualizări:4342
Data ultimei vizualizări:2019-12-11 13:34:28
Data actualizare:2019-12-11 13:40:33
Data încărcării:2006-05-22 16:10:08
Nr. Mesaje:2
Apreciere:
(2012-11-08)
aurel din zalau va doreste tot binele din lume bunul dumnezeu sa va ajute sa va rugati pentru pacatele noastre
aurel613
Rugăminte:
(2011-10-02)
bunaa ziua. sint emil am fost de citeva ori la cornesti ma prins abia astept sa pot sa ma duc inca, o problema mare am lucrezi de 20 ani si nu ajung la 1 pe 2 sint facut numi merge nimic lucrez ca 2 si tot nam nimic am afut si firma am oameni si nu merge nimicce sa fac dn parinte.
va multumesc
@yahoo.com
Nr. Fotografii:2
Fotografi:Țetcu Mircea Rareș: 2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2017-02-17
Contor: 116

Vedere din lateral
Foto: Țetcu Mircea Rareș

Data: 2017-02-17
Contor: 38

Vedere din față
Foto: Țetcu Mircea Rareș