Ibanesti :: Biserica Inaltarea Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2025 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Înălțarea Domnului
Ibănești
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Ibănești
Comună:Ibănești
Județ:Botoșani
Cod poștal:717215
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:idibanesti.mmb.ro
Adrese utile:protopopiatulDorohoi.iasi.mmb.ro, www.mmb.ro, consiliulibanesti.ro, www.cjBotosani.ro, bt.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Berechea Vasile- Ovidiu
Hram:Înălțarea Domnului
Detalii:Biserica actuală, cu hramul „Înălțarea Domnului” a fost construită în anul 1921, an în care a și fost sfințită.
Aici în cimitirul ortodox al satului Ibănești, se fac înmormântări încă dinainte de 1789, în locul bisericii actuale exista o biserică de bârne care a fost demolată în anul 1921, datorită stării avansate de degradare.
Deși la început biserica „Înălțarea Domnului” a fost biserică de cimitir și filie a bisericii boierești „Sfinții Voievozi Mihail și Gavril” crescând numărul poporenilor din ținutul Ibăneștilor s-a simțit nevoia construirii unui nou locaș de rugăciune, pentru că biserica boierească parohială nu mai putea face față nevoilor religioase a acestora. Această nobilă misiune revine preotului Nicolae V. Hodoroabă care cu multă jertfelnicie și dragoste se ocupă de ridicarea noului locaș de cult alături de vrednicii creștini pe care i-a păstorit. Deși vremurile în care s-a construit această biserică erau vitrege , după primul război mondial, când posibilitățile materiale ale locuitorilor satului erau foarte precare, totuși credința, dragostea de Dumnezeu și dorința de a lăsa moștenitorilor un locaș de rugăciune a învins și în ciuda tuturor vitregiilor și piedicilor vremurilor aceștia reușesc ca în decurs de un an să ridice și să târnosească Domnului o casă nouă, casă de rugăciune de unde să înalțe către tronul ceresc rugăciunile de laudă, de mulțumire și de cerere, unde să se roage pentru cei adormiți din neam în neam, care dorm somnul de veci în cimitirul ce o înconjoară și să pomenească pe eroii neamului românesc.
Nr. vizualizări:3783
Data ultimei vizualizări:2025-01-16 23:53:42
Data ultimei actualizări:2021-12-12 12:30:50
Data încărcării pe sit:2006-06-04 14:54:56
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0