Pictorii bisericesti au sustinut marti examenul pentru obtinerea autorizatiei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pictorii bisericești au susținut marți examenul pentru obținerea autorizației

[2018-10-09]
de Florin Nicolaie

Stagiarii care au efectuat perioada de practică pe șantierele de pictură ale Patriarhiei Române au susținut mați, 9 octombrie, examenul la probele artistice pentru obținerea autorizației de pictori.
Conform declarației oferite postului Radio Trinitas de Consilierul patriarhal Nicolae Hrițcu de la Sectorul Cultură și Patrimoniu Religios al Patriarhiei Române, examenul s-a desfășurat la sediul Comisiei de pictură bisericească din strada Maria Rosetti, și a fost „organizat pe două comisii în funcție de subiectele predate”.
Nicolae Hrițcu a spus că fiecare profesor sau specialist „a pregătit între 5 și 10 subiecte din care candidații au extras câte două bilete”.
„Rezultatul final reprezintă media aritmetică a notelor obținute la proba practică și cea teoretică. Candidații care au obținut cel puțin media 6 primesc o autorizație pentru practicarea profesiei” a precizat consilierul Nicolae Hrițcu.
Prin intermediul acestei autorizații pictorii vor avea dreptul de a executa lucrări pe șantierele din țară.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 76, Ultimul acces: 2018-12-13 12:58:15