Arhiepiscopia Germaniei organizeaza un pelerinaj la Bucuresti, de Zilele Sfintirii Catedralei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopia Germaniei organizează un pelerinaj la București, de Zilele Sfințirii Catedralei

[2018-10-09]
de Gheorghe Anghel

Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei, Austriei și Luxemburgului organizează, în perioada 23-26 noiembrie 2018, un pelerinaj în București și împrejurimi, cu ocazia Zilelor Sfințirii Catedralei.
Sâmbătă 24 noiembrie este programat un tur al mănăstirilor din București și împrejurimi, iar duminică 25 noiembrie pelerinii vor participa la slujba sfințirii Catedralei Naționale și la Sfânta Liturghie.
Slujba de sfințire a CMN
Sfințirea Catedralei Naționale va fi oficiată de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, duminică, 25 noiembrie 2018.
După sfințirea lăcașului de cult credincioșii prezenți la București vor avea ocazia să se închine în altarul Catedralei Mântuirii Neamului, închinat Eroilor români din toate timpurile.
Sanctitatea Sa va fi singurul Întâistătător Ortodox care va oficia sfințirea Catedralei Naționale împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și cu ierarhii români.
Luni, 26 noiembrie, la orele 13:30 este programată întoarcerea de la București la Nürnberg.
Pelerinajul include și un tur al mănăstirilor din Capitală și împrejurimi.
Mai multe informații pe site-ul Arhiepiscopiei Germaniei.
Citiți și: Patriarhul Ierusalimului va sluji la primul hram al Catedralei Mântuirii Neamului. Ce moaște vor fi aduse

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 353, Ultimul acces: 2018-12-13 16:00:27