Editura Basilica: Catedralele din Mitropolia Munteniei si Dobrogei prezentate intr-un volum in limba engleza - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Editura Basilica: Catedralele din Mitropolia Munteniei și Dobrogei prezentate într-un volum în limba engleză

[2018-12-03]
de Florin Nicolaie

La Editura Basilica a Patriarhiei Române a apărut volumul „The Diocesan Cathedrals of the Metropolitanate of Wallachia and Dobruja” redactat în limba engleză.
Lucrarea, bogată în ilustrații, prezintă cititorilor catedralele Arhiepiscopiilor: Tomisului, Târgoviștei, Argeșului și Muscelului, Buzăului și Vrancei, Dunării de Jos și a Episcopiilor: Sloboziei și Călărașilor, Alexandriei și Teleormanului, Giurgiului și Tulcii.
Pentru fiecare lăcaș de cult în parte sunt evidențiate aspecte istorice privind ctitorul, anii construirii, contextul, dar și alte lucruri esențiale care țin de liturgică, pictură sau de stilul arhitectural.
În Cuvântul înainte al lucrării, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, a evidențiat c㠄dincolo de dificultățile actului de construire, dincolo de toate greutățile care s-au ivit de-a lungul timpului, catedralele din România au reprezentat piatra de temelie a mărturisirii credinței poporului român, a iubirii acestuia față de Biserica lui Dumnezeu și o dovadă a respectului și a recunoștinței oamenilor pentru sacrificiul înaintașilor lor”.
Lucrarea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la tipografia@patriarhia.ro, editura@patriarhia.ro sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 145, Ultimul acces: 2019-05-24 17:05:41