Patriarhul Ecumenic a ajuns in Coreea de Sud - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul Ecumenic a ajuns în Coreea de Sud

[2018-12-03]
de Aurelian Iftimiu

Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a ajuns luni dimineață pe aeroportul internațional din Seul pentru a participa la manifestările prilejuite de aniversarea a 50 de ani de la înființarea Catedralei ortodoxe Sfântul Nicolae din capitala Coreei de Sud.
Potrivit unei informări a Patriarhiei Ecumenice, pe timpul vizitei în Seul, Sanctitatea Sa se va întâlni cu președintele țării Moon Jae In.
Joi, 6 decembrie 2018, Patriarhul Bartolomeu va prezida Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Seul cu ocazia sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei.
În după-amiaza aceleiași zile, Patriarhul Ecumenic va participa la un eveniment caritabil organizat de „Korean Salvation Army”.
Vineri, 7 decembrie, Întâistătătorul Bisericii Constantinopolului va lua cuvântul în deschiderea Simpozionului Internațional de Mediu intitulat „Ecologie, teologie și demnitate umană în tradiția creștin-ortodoxă”.
În cadrul simpozionului va fi prezentată ediția în coreeană a lucrării „Întâlnind Taina. Înțelegând creștinismul ortodox astăzi” (‘Encountering the mystery. Understanding Orthodox Christianity Today’) a Patriarhului Ecumenic Bartolomeu.
Ulltima vizită a Patriarhului Ecumenic în Coreea de Sud a avut loc în anul 2000.
Mitropolia Ortodoxă a Coreei se află sub jurisdicția Patriarhiei Ecumenice. În prezent există șapte parohii în Coreea de Sud, o parohie în Coreea de Nord, două mănăstiri și treisprezece capele în cadrul Mitropoliei Ortodoxe a Coreei.
Patriarhul Ecumenic este însoțit de Mitropolitul Senior (Gheron) Dimitrie de Prinkiponnisos, Marele Arhimandrit Visarion, Arhid. John Chryssavgis și Constantinos Taliadouros.
Sanctitatea Sa se va întoarce în Constantinopol duminică dimineața, 9 decembrie.
Foto: Sosirea Patriarhului Ecumenic Bartolomeu la București, 23 noiembrie 2018.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 144, Ultimul acces: 2019-05-24 17:05:59