Mitropolitul Iosif a sfintit biserica din Palaiseau, inaltata cu ajutorul comunitatii romanesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Iosif a sfințit biserica din Palaiseau, înălțată cu ajutorul comunității românești

[2019-02-11]
de Iulian Dumitrașcu

Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale a sfințit sâmbătă Biserica „Sfinții și Drepții Părinți Ioachim și Ana” – Paraclis Mitropolitan din Palaiseau, Île de France, ridicată cu ajutorul comunității românești.
În cuvântul rostit la acest mare eveniment din viața parohiei, Mitropolitul a apreciat eforturile depuse de membrii comunității pentru construirea bisericii, evidențiind că românii au ajutat în mod efectiv pentru finalizarea lucrărilor în fiecare sâmbătă, dar și în serile din cursul săptămânii, după programul de muncă.
La finalul Sfintei Liturghii, care a urmat după slujba de sfințire, Mitropolitul Iosif a oferit crucea și gramata mitropolitană părintelui Răzvan Bena, iar credicioșilor care s-au implicat în amenajarea și înfrumusețea bisericii le-a acordat gramate mitropolitane.
Începând cu anul 2010, românii din sudul Parisului s-au organizat într-o comunitate, iar timp de 7 ani au participat la slujbele oficiate într-o biserică catolică închiriată.
În urmă cu aproape doi ani, cei peste 200 de români membri ai parohiei de la Palaiseau, au reușit cu mari eforturi să cumpere un spațiu dintr-un local industrial pe care l-au amenajat într-o biserică după normele canonice ale cultului ortodox.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 139, Ultimul acces: 2019-08-20 10:41:01