Episcopul Macarie: „Vedem la Sfantul Haralambie o credinta care sporeste pe masura ce persecutia devine mai apriga” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul Macarie: „Vedem la Sfântul Haralambie o credință care sporește pe măsură ce persecuția devine mai aprigă”

[2019-02-13]
de Iulian Dumitrașcu

Episcopul Macarie al Europei de Nord a evidențiat duminică, la hramul Parohiei românești din Kalmar, Suedia, credința puternică a sfântului ocrotitor al Parohiei în fața pericolului morții.
„Sfântul Haralambie, la cei peste 100 de ani, a ajuns la o vârstă de la care nu mai există nicio așteptare, însă nu doar că vedem o la el o dârzenie ieșită din comun, dar și o prezență foarte vie, o credință care «contaminează» chiar și pe torționari, o credință care sporește pe măsură ce persecuția devine mai aprigă, mai sălbatică”, a spus ierarhul în omilia sa.
Copiii care au participat la slujbă au primit din partea Părintelui Episcop, iar la finalul Liturghiei a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru preotul Milică Văsuianu din parohia învecinată, din orașul suedez Växjö, trecut recent la Domnul în urma unui tragic accident rutier.
Vineri, 8 februarie 2019, Episcopul Macarie a oficiat Taina Sfântului Maslu, iar a doua zi Sfânta Liturghie în parohia românească din orașul Kristiansand în sudul Norvegiei”, informează Episcopia Europei de Nord.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 938, Ultimul acces: 2024-03-17 12:46:53