PS Cornel intalneste tinerii Arhidiecezei pentru a le impartasi experienta de la Sinod - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Cornel întâlnește tinerii Arhidiecezei pentru a le împărtăși experiența de la Sinod

[2019-03-14]
PS Cornel Damian cu tinerii
Duminică, 10 martie 2019, PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București (ARCB), însoțit de pr. Marian Blaj, responsabil diecezan pentru Pastorația tineretului în cadrul ARCB, i-a întâlnit pe tinerii din parohia Sf. Tereza din București, pentru a le împărtăși din experiența trăită la Sinodul Episcopilor dedicat tinerilor, desfășurat la Roma în luna octombrie a anului trecut. La acest Sinod, Excelența Sa a participat ca delegat din partea Conferinței Episcopilor Catolici din România.

Proiectul întâlnirii Episcopului cu tinerii din Arhidieceză este o inițiativă a Centrului Diecezan pentru Pastorația Tineretului (CDPT), informează Centrul diecezan pe pagina de Facebook. Scopul inițiativei este acela de a-i informa pe tinerii din Arhidieceza de București asupra lucrărilor Sinodului și de a-i face părtași la viața și preocupările Bisericii Universale.
Vizita în parohia Sf. Tereza a început cu devoțiunea Căii Sfintei Cruci, care a fost coordonată de tinerii din parohie, și a continuat cu Sfânta Liturghie prezidată de PS Cornel. După celebrare, a urmat un dialog între Episcop, tinerii și preoții comunității, în care au fost prezentate punctele principale dezbătute la Sinod și au fost abordate diferite subiecte propuse de tineri prin întrebările lor. Aceste întâlniri vor continua și în alte parohii sau decanate ale Arhidiecezei.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 124, Ultimul acces: 2019-06-16 13:41:53