Conferinta despre curajul marturisirii Mantuitorului Hristos astazi, la Ramnicu Valcea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Conferință despre curajul mărturisirii Mântuitorului Hristos astăzi, la Râmnicu Vâlcea

[2019-03-15]
de Gheorghe Anghel

Preacuviosul schimonah Damaschin de la Mănăstirea Grigoriu din Sfântul Munte Athos va conferenția vineri, 5 aprilie 2019, în Sala Consiliului Județean Vâlcea, începând cu ora 18:00.
Conferința va avea ca temă Curajul mărturisirii Mântuitorului Hristos astăzi, informează Arhiepiscopia Râmnicului.
Schimonahul Damaschin Grigoriatul este un părinte grec care a fost apropiat de părinții Dumitru Stăniloae, Paisie Olaru, Cleopa Ilie, Dionisie Ignat, Petroniu Tănase ș.a.
A învățat singur limba română și a tradus în limba greacă scrieri ale Sfântului Ioan Iacob Hozevitul și alte zeci de volume din spiritualitatea românească.
De mai bine de douăzeci de ani, merge câteva luni pe an în Africa unde îl mărturisește pe Hristos în Congo, Burundi, Rwanda, Zair etc.
A tradus foarte multe scrieri duhovnicești și cărți de cult în swahili, a sprijinit zidirea de biserici, construirea de spitale, școli, orfelinate etc.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 130, Ultimul acces: 2019-06-16 20:18:23