In Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei s-a dat startul Proiectului national „Femeia si viata” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

În Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei s-a dat startul Proiectului național „Femeia și viața”

[2019-03-14]
de Iulian Dumitrașcu

La Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” din municipiul Buzău a avut loc vineri primul eveniment din cadrul Proiectului național „Femeia și Viața”, inițiat de Platforma civic㠄ÎMPREUNÔ, în parteneriat cu Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.
Manifestarea a început printr-un moment cultural-artistic, susținut de Asociația Elevilor din județul Vrancea.
Activitățile derulate în cadrul proiectului au ca scop sensibilizarea participanților asupra presiunilor exercitate de societate asupra femeii și să contribuie la identificarea de soluții, adaptate contextului contemporan.
În acest sens, Av. Ana Corina Săcrieru a precizat c㠄menirea femeii și menirea generației mature (de părinți, bunici sau oameni maturi, în general) este aceea de a transmite mai departe, de a fi sigur că valorile care te-au întemeiat pe tine ca popor pot fi duse în condiții de siguranță mai departe, de către generația următoare”.
În această misiune intră mai multe aspecte fundamentale, a adăugat Ana Corina Săcrieru.
Capacitatea de a vedea ce a mai rămas din valorile tale în societatea în care trăiești. Această capacitate presupune, în primul rând, luciditate;
Capacitatea de a ne opri din interesul nostru personal, actual, și de a ne preocupa de ceva care nu ține de interesul nostru imediat, ci de transmiterea valorilor pentru ziua de mâine.
Proiectul își propune implicarea activă a elevilor, părinților și cadrelor didactice în viața socială a comunității și promovează acțiunea civică democratică prin activitățile de conștientizare realizate.
Atât la Buzău, cât și la Focșani, invitatul Platformei civice „ÎMPREUNÔ a fost Alexandra Nadane, președintele Asociației „România pentru viață”, care a subliniat pentru cei prezenți necesitatea ocrotirii femeii aflate în criză de sarcină, dar și a pruncului nenăscut, ca element fundamental al ocrotirii dreptului la viață al ființei umane.
Următoarele activități pot fi consultate pe site-ul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 123, Ultimul acces: 2019-06-17 00:20:52