Episcopul Ignatie despre avort si dreptul la viata al copilului nenascut: „Suntem programati sa iubim viata!” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul Ignatie despre avort și dreptul la viață al copilului nenăscut: „Suntem programați să iubim viața!”

[2019-03-14]
de Iulian Dumitrașcu

Episcopul Ignatie al Hușilor a acordat în 3 martie un interviu în cadrul emisiunii „Universul credinței” de la TVR1 în care a vorbit despre avort și dreptul la viață al copilului nenăscut și a adus argumente pentru faptul c㠄Suntem programați să iubim viața!”.
Încă de început, Episcopul a explicat c㠄vorbind despre avort, dar fără să-l acceptăm, nu facem altceva decât să susținem viața”.
„Accentul nu cade pe interdicție, anume că este interzis să faci avort, ci că trebuie susținută viața. Consider că în direcția aceasta ar trebui să fie focusat mesajul Bisericii. Noi avem această convingere interioară că viața umană personală începe încă din momentul conceperii unui prunc”, potrivit Preasfinției Sale.
În continuare, Episcopul Hușilor a atras atenția că în comparație cu Drepturile omului care sunt menționate foarte des în societate, „dreptul copilului de a fi născut” nu poate fi găsit.
„Nicăieri. Nici în legislația ONU, nici în legislația care este promovată de Organizația Mondială a Sănătății. Nicăieri nu se vorbește despre dreptul la viață al copilului nenăscut”.
Tot în contextul acestei teme, sunt aduse în discuție în spațiul public și drepturile femeii. Părintele Episcop demonstrează că respectarea acestor drepturi nu ar trebui să aducă atingere drepturilor copilului.
„Dacă noi vorbim despre drepturile femeii în detrimentul drepturilor copilului nenăscut, mi se pare că este o inechitate și o absurditate foarte greu de acceptat”.
„De aceea, din oficiu, linia pe care aș merge eu – și este linia Bisericii – este aceasta: ori de câte ori vorbim despre avort, de fapt vorbim despre viață și despre dreptul copilului de a fi născut”, a explicat Episcopul Ignatie.
Marșul pentru Viață 2019: „Unic din prima secundă”
În interviul oferit, ierarhul îndeamnă la reflectarea asupra altor aspecte legate de avort.
Potrivit Preasfinției Sale, dacă femeia are dreptul la avort „ar trebui, prin ricoșeu de analiză, să înțeleg următorul aspect: că avortul înseamnă generozitate și iubire pentru femeie, nicidecum o tragedie pentru copilul nenăscut”.
„Cum să însemne lucrul acesta, când, practic, este vorba despre sfârtecarea unui prunc?”, în condițiile în care „biologia confirmă că embrionul este un organism viu”.
„Codul genetic este deja acolo în toată potențialitatea lui. Este o ființă vie. Și acest adevăr nu este numai teoria Bisericii”, a insistat ierarhul.
Pentru a-și întări afirmațiile, Episcopul Ignatie a explicat c㠄suntem setați să tânjim pentru viață, să ne îndrăgostim de tot ceea ce ține de viața, pe care Dumnezeu ne-a dăruit-o fiecăruia în parte. Și de vrem, și de nu vrem, viața este un mare dar de care ne bucurăm clipă de clipă”.
În partea finală a interviului, Episcopul le-a sfătuit pe femeile aflate în criză de sarcină să solicite și ajutorul unui preot.
„Probabil că se va gândi din oficiu: evident, preotul îmi va propune să nu avortez, iar eu tot singură și cu toată povara dificultăților și a rușinii voi rămâne. Dar nu strică să meargă și să-i spună.
E posibil ca acel preot – cum sunt atâția preoți despre care nu se vorbește și nici nu sunt mediatizați – să-i spună: eu mă angajez să-ți cresc acest copil. Naște-l, adu-l pe lume, și eu te voi ajuta să-l crești.
Nu dețin nicio statistică, însă, din experiența puțină pe care o am și din relatările celor pe care îi cunosc, majoritatea femeilor, după ce aduc pe lume copilașul, nu mai vor să-l dea nimănui. Deci, atunci când suntem împotriva avortului, începem cu adevărat, să fim pro-viață”.
Interviul poate fi lecturat integral pe site-ul Episcopiei Hușilor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 112, Ultimul acces: 2019-06-17 08:49:57