Golgheterul, Patriarhul si inima - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Golgheterul, Patriarhul și inima

[2019-04-18]
de Aurelian Iftimiu

Fostul fotbalist de origine cretană și câștigătorul Ghetei de Aur pentru sezonul 1997-1998 Nikolaos Machlas a făcut mărturisiri emoționante într-un interviu pentru o publicație olandeză despre starea de sănătate a fiului său Yorgos și legătura cu Patriarhul Alexandriei.
De la vârsta de 14 ani, Yorgos Machlas a acuzat dureri în piept, iar la 18 ani starea de sănătate s-a înrăutățit încât a trebuit să fie internat de urgență la spitalul din Atena. De acolo a fost transferat în Hanovra la secția de cardiologie.
Cea mai bună soluție pentru Yorgos rămânea însă transplantul de inimă.
După ce a intrat pe lista de așteptare, tatăl său s-a rugat pentru un donator în fiecare zi, așteptând apelul salvator.
După trei ani de terapie și examinări la Hanovra, la începutul lunii martie 2019 a sosit și apelul salvator. O inimă era disponibilă pentru Yorgos.
Transplantul a avut loc anul acesta în data de 16 martie, iar operația a durat peste opt ore.
Patriarhul Alexandriei (dreapta) îl îmbrățișează pe fiul nepotului său după transplantul de inimă realizat la clinica din Hanovra.
„Bărbatul cu barbă gri din fotografia pe care am încărcat-o pe Instagram este unchiul meu. Este Patriarhul ortodox grec al Alexandriei și al Africii și a venit la spital special pentru noi”, a mărturisit Nikos Machlas.
În fotografia de pe contul personal al fostului fotbalist, Preafericitul Părinte Teodor, Patriarhul Alexandriei, îl îmbrățișează pe Yorgos la spitalul din Hanovra.
„16/03/2019…cea mai importantă zi din viața mea…Îți mulțumesc, Dumnezeule”, a scris Machlas.
Nikolaos Machlas (45) și-a început cariera de fotbalist la OFI Creta în 1991, unde a rămas pentru 6 sezoane.
În 1996 a semnat contractul cu Vitesse Arnhem, unde a și dobândit trofeul Gheata de Aur pentru sezonul 1997-1998. A marcat 60 de goluri în 92 de meciuri la această echipă.
În iunie 1999, Machlas a semnat un contract cu Ajax Amsterdam.
Alte echipe la care a jucat spre finalul carierei au fost Iraklis, OFI Crete și APOEL.
S-a retras în data de 17 mai 2008, la finalul cupei Ciprului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 760, Ultimul acces: 2024-04-07 14:59:54