Mama Episcopului Lucian a fost condusa pe ultimul drum - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mama Episcopului Lucian a fost condusă pe ultimul drum

[2019-08-19]
de Iulian Dumitrașcu

Mama Episcopului Lucian a fost condusă duminică pe ultimul drum. Slujba de înmormântare a fost oficiată de opt ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.
În Duminica a 9-a după Rusalii Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală din Caransebeș a fost prezidată de un sobor de ierarhi.
În continuare, opt ierarhi au oficiat slujba de înmormântare a mamei Episcopului Lucian al Caransebeșului care a trecut în veșnicie la data de 15 august, informează Eparhia.
Printre cei prezenți s-au numărat membrii Permanenței Consiliului Eparhial, stareți și starețe, protopopi, autorități centrale, județene și locale și un număr mare de credincioși.
La finalul slujbei de înmormântare, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a dat citire mesajului de condoleanțe transmis de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, după care au fost rostite și alte cuvinte de mângâiere.
Mama Preasfințitului Părinte Lucian a fost înhumată în mormântul din curtea Mănăstirii „Izvorul Miron” – Românești, unde se află înhumat și Domnul Teodor, soțul ei și tatăl actualului Episcop al Caransebeșului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 497, Ultimul acces: 2024-04-18 09:32:52