Aniversare in Episcopia de Balti: Preasfintitul Parinte Antonie isi serbeaza onomastica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Aniversare în Episcopia de Bălți: Preasfințitul Părinte Antonie își serbează onomastica

[2020-01-17]
de Iulian Dumitrașcu

Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți, își aniversează vineri ocortitorul spiritual: pe Sfântul Cuvios Antonie cel Mare.
Cu acest prilej, Părintele Patriarh Daniel i-a transmis Preasfinției Sale un mesaj de felicitare.
Preasfințitul Părinte Antonie s-a născut în 29 mai 1963 la Hârbovăț, raionul Anenii Noi din Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie din Chișinău, precum și Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iași.
Din anul 1995 acesta a îndeplinit responsabilități administrative, misionare, culturale și mediatice în Mitropolia Basarabiei.
În ședința din 22 mai 2014, la propunerea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ales pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Antonie Telembici în postul vacant de episcop vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului cu titulatura Antonie de Orhei.
Hirotonia în Arhiereu
Hirotonia a avut loc în data de 24 mai 2014, în cadrul Sfintei Liturghii oficiată în Catedrala Patriarhală din București. Sfânta Liturghie și hirotonia au fost oficiate de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, împreună cu mai mulți membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
În data de 24 mai 2018 a fost ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în demnitatea de Episcop de Bălți.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 315, Ultimul acces: 2020-09-20 23:43:46