Biserica Domneasca: Un deceniu de cand icoana Sf. Antonie este purtata in procesiune in ajun de hram - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica Domnească: Un deceniu de când icoana Sf. Antonie este purtată în procesiune în ajun de hram

[2020-01-16]
de Mihail Mere-Albe

La Biserica „Sfântul Anton”- Curtea Veche, Paraclis Patriarhal, numeroși credincioși au participat joi la tradiționala procesiune din ajunul hramului cu icoana Sf. Antonie cel Mare.
„Este una dintre cele mai importante sărbători pentru noi. De un deceniu organizăm la Biserica «Sfântul Anton»-Curtea Veche o procesiune cu icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie, de la biserica istorică spre locul pe care a fost o altă biserică ce a ars în secolul 19 și care a purtat numele sfântului. De trei ani, alături de icoana făcătoare de minuni, preoții poartă în procesiune și racla cu un fragment din moaștele Sfântului Antonie cel Mare”, a declarat parohul bisericii pentru Ziarul Lumina.
Icoana și moaștele sfântului au fost purtate de preoții de la Biserica Domnească până la locul fostei biserici ce a adăpostit icoana Sfântului Antonie. Acolo a fost săvârșită slujba Acatistului în cinstea ocrotitorului lăcașului de cult.
Vineri, în ziua de prăznuire a Sfântului Antonie cel Mare, la biserica paraclis patriarhal va fi oficiată Sfânta Liturghie. Răspunsurile liturgice vor fi oferite de Grupul psaltic Tronos.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 983, Ultimul acces: 2024-04-16 07:03:49