Apelul Episcopului Macarie referitor la familia Smicala: Avem convingerea ca se poate face mai mult in acest caz - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
0

Știri și Evenimente

Apelul Episcopului Macarie referitor la familia Smicală: Avem convingerea că se poate face mai mult în acest caz

[2020-01-16]
de Sorin Ionițe

Episcopia Europei de Nord atrage atenția asupra complicării situației în cazul familiei Smicală din Finlanda.
Preafințitul Părinte Macarie a lansat din nou un apel către autorități „să caute cu toată atenția, cu toată voința și priceperea să apere drepturile cetățenilor statului nostru, Camelia-Mihaela Smicală, Johan-Mihail și Maria-Alexandra”.
„Este esențial să fie deblocată această situație, prin dialog, prin demersuri diplomatice, binevoitoare, dar ferme, în cadrul legilor naționale și internaționale. Avem convingerea că se poate face mai mult în acest caz și că implicarea autorităților este necesară pentru a împiedica o tragedie și mai mare”, spune ierarhul.
În comunicatul transmis, Episcopul Europei de Nord îndeamnă la rugăciune și mulțumește tuturor celor ce s-au implicat până acum în ajutorarea familiei Smicală.
Apel la implicare pentru familia Smicală
Situația familiei medicului român din Finlanda Camelia-Mihaela Smicală se înrăutățește din ce în ce mai mult. Copiii săi, Johan-Mihail și Maria-Alexandra, după ce au refuzat să mai stea în cadrul instituțiilor sociale ale primăriei Tampere din Finlanda, au fost descoperiți de poliție. Mama lor Camelia-Mihaela Smicală a reacționat astfel pe o rețea de socializare: „Copiii au fost găsiți, ridicați de către 5 mașini de poliție, duși la psihiatrie, iar pe mine mă vor închide”.
Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord s-a implicat și se implică în continuare în ajutorarea familiei, spiritual, moral și material, însă complexitatea și gravitatea situației depășește cu mult competențele și posibilitățile noastre. Mulțumim, pe această cale, tuturor factorilor responsabili ai statului român, ambasadori, oficiali, însă și oamenilor de bine, jurnaliști și simple persoane particulare, care s-au implicat în acest caz, ajutând familia Smicală.
Totodată, rugăm din inimă îndurerată reprezentanții statului român să caute cu toată atenția, cu toată voința și priceperea să apere drepturile cetățenilor statului nostru, Camelia-Mihaela Smicală, Johan-Mihail și Maria-Alexandra. Este esențial să fie deblocată această situație, prin dialog, prin demersuri diplomatice, binevoitoare, dar ferme, în cadrul legilor naționale și internaționale. Avem convingerea că se poate face mai mult în acest caz și că implicarea autorităților este necesară pentru a împiedica o tragedie și mai mare.
Vă îndemn în continuare să întețim împreună rugăciunea. Să-L rugăm pe Dumnezeul orfanilor și al văduvelor, al celor sărmani și oropsiți, să fie alături de Johan-Mihail, Maria-Alexandra și Camelia-Mihaela Smicală.
† Părintele Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Europei de Nord

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 42, Ultimul acces: 2020-02-18 21:38:17